Decizia in dosarul Zambaccian, asteptata astazi. Adrian Nastase asteapta sentinta acasa

adrian_nastase

Emotii pentru Adrian Nastase. Luni va fi anuntata decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Adrian Nastase si sotia sa asteptand sentinta in dosarul Zambaccian acasa.

Ultimul termen in acet proces a avut loc anul trecut, pe 19 decembrie. La finalul sedintei de judecata, megistratii au anuntat ca amana pronuntarea sentintei pentru data de 6 ianuarie.

Adrian Nastase a publicat, ieri, pe blogul sau o postare in care aminteste de toate semnificatiile religioase ale zilei de 6 ianuarie. Fostul premier vorbeste despre Botezul Domnului si despre Ajunul Craciunului de rit vechi. La final, Nastase aduce in discutie si asteptarea sentintei finale.

“Maine va fi anuntata si sentinta in dosarul ‘Zambaccian’. Daca as fi cinic, as spune ca pare a exista o legatura stransa intre justitie si sarbatorile religioase, mai ales in ceea ce priveste Craciunul – de rit vechi sau nou…”, a scris Adrian Nastase pe blog.

“Nu imi aduc aminte cine a spus ca oamenii intelepti calatoresc pentru a se descoperi pe ei insisi. Calatoriile mele in lumea virtuala au avut – cred – si acest rezultat. Datorita voua, datorita lucrurilor pe care le-am aflat, datorita controverselor sau chiar polemicilor la care am asistat sau la care am participat.

In plus, mi-am adus, in prezent, amintiri (impliniri, regrete, greseli) legate de diverse evenimente, unele din ele inca bine ascunse. Sigur, asa cum afirma Bernard Shaw, o viata in care faci greseli nu numai ca este mult mai onorabila, dar este si mult mai folositoare decat una petrecuta fara sa faci nimic. Sper sa fiti de acord…”, a mai scris fostul premier pe blog.

Dosarul Zambaccian este al treilea dosar de coruptie pentru care Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii DNA. Acestia l-au acuzat pe fostul premier ca a primit 630.000 de euro mita de la Irina Jianu, pentru a o mentine pe aceasta in functia de inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Nastase a fost trimis in judecata in mai 2010. Pe 30 martie 2012, completul Curtii Supreme l-a condamnat pe Adrian Nastase la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, decizie la care procurorii au facut recurs. Totodata, Nastase a fost achitat pentru infractiunea de luare de mita, decizii la care procurorii au facut recurs ce urma sa fie judecat la 3 iunie.

Si Dana Nastase a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru folosirea de acte vamale false, ulterior fiind achitata pentru complicitate la luare de mita si santaj.

Foto: Realitatea TV