ABUZUL in SERVICIU ramane in CODUL PENAL dar trebuie REDEFINIT. UPDATE

Judecatorii de la Curtea Constitutionala (CCR) vor relua, miercuri, discutiile in cazul mai multor exceptii de neconstitutionalitate privind incriminarea a ABUZULUI in SERVICIU ridicate in cateva dosare.

UPDATE 15.20: ABUZUL in SERVICIU ramane in CODUL PENAL dar trebuie REDEFINIT! CCR a ADMIS PARTIAL CONTESTATIILE! DECIZIA JUDECATORILOR CCR A FOST UNANIMA!

Printre dosarele in care s-a invocat aceasta exceptie se afla cele in care sunt vizati fosta sefa a DIICOT Alina Bica, presedintele suspendat al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, si fostul presedinte al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

CITESTE SI: ZEGREAN: IN EUROPA, STATELE IN CARE NU SE FACE INCHISOARE PENTRU ABUZ IN SERVICIU SUNT MAI MULTE

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a atras atentia ca dezincriminarea abuzului in serviciu ar bloca 800 de dosare – aproximativ jumatate dintre dosarele de coruptie instrumentate in prezent de procurorii anticoruptie, iar ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, la randul sau, intr-un interviu pentru Agerpres, ca dezincriminarea oricarei fapte incriminate de legea penala romana are ca efect oprirea oricarui dosar.

Sursa foto: realitatea