DECIZIE CSAT: Problema DEFRISARILOR tine de SECURITATEA NATIONALA. GUVERNUL sa ia MASURI

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat marti, ca in cadrul sedintei CSAT a fost discutata problema defrisarilor ilegale de paduri, stabilindu-se in final ca aceasta reprezinta o problema de securitate nationala.

”Ma voi referi prima data la sedinta CSAT unde primul punct a fost strategia nationala de aparare pe care am prezentat-o si pe care am intitulat-o ”O Romanie puternica in Europa si in lume. Ofera o viziune si o directie. Viziunea mea este a unor oameni puternici in Europa si in lumea asta, insemnand 3 lucruri: un stat care isi apara cetatenii oricunde s-ar afla ei, valorile, dar si bunurile si resursele naturale, care stie sa protejeze patrimoniul, care pune prioritate pe educatie si sanatate si care contribuie la promovarea democratiei si libertatii. Una dintre principalele noutati aduse de aceasta strategie este conceptul de securitate nationala extinsa. CSAT a decis ca Guvernul Romaniei sa ia masuri pentru schimbarea cadrului legislativ, astfel incat sa existe o legislatie coerentă, clara si riguroasa care sa nu mai permita perpetuarea acestui fenomen. Am cazut cu totii de acord ca problema defrisarii ilegale tine de securitatea nationala si trebuie sa o umarim indeaproape astfel incat sa existe o relatie coerenta, riguroasa, care sa nu mai permita ceea ce se intampla”, a declarat presedintele la finalul sedintei CSAT.

CITESTE SI: Presedintele KLAUS IOHANNIS a promulgat legea de modificare a CODULUI SILVIC

Seful statului a mai precizat ca a fost reafirmat parteneriatul cu SUA in cadrul sedintei.

De asemenea, KLAUS IOHANNIS a subliniat ca CSAT a aprobat un proiect potrivit caruia fortele armate ale Romaniei pot fi puse la dispozitie pentru misiuni in afara teritoriului roman in 2016. In acelasi context, membrii Consiliului au aprobat inzestrarea armatei romana pana in 2027.

CITESTE SI: CODUL SILVIC a fost ADOPTAT de plenul Camerei Deputatilor, fara amendamentele propuse de liberali. UPDATE

 Sursa foto www.newsbv.ro