Decizie definitiva: MIKOLA BELA, declarat INDEZIRABIL in Romania pentru 5 ani

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis definitiv, marti, ca cetateanul maghiar MIKOLA BELA, membru al organizatiei Noua Garda Ungara, sa fie declarat INDEZIRABIL in Romania pentru cinci ani.

Astfel, Inalta Curte a respins contestatia lui MIKOLA BELA formulata in cazul deciziei din 20 martie data de Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si: Reactia Jobbik la expulzarea cetatenilor maghiari extremisti din Romania

ICCJ a apreciat ca decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care MIKOLA BELA a fost declarat indezirabil in Romania pe o perioada de cinci ani este corecta. Decizia judecatorilor ICCJ este definitiva.

In 20 martie, MIKOLA BELA, membru al organizatiei Noua Garda Ungara, a fost declarat indezirabil in Romania pentru cinci ani, decizia luata atunci de Curtea de Apel Bucuresti fiind executorie.

In aceeasi zi, Mikola Bela a fost ridicat de la o locuinta din Targu Mures, fiind escortat spre Ungaria.

Citeste si: Mikola Bela a fost declarat INDEZIRABIL de Curtea de Apel

SRI a stabilit “cu certitudine” ca cetateanul ungar MIKOLA BELA a avut, pe teritoriul Romaniei, activitati contrare securitatii nationale incepand cu anul 2013, declara joi, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

“SRI a stabilit cu certitudine ca incepand cu anul 2013 cetateanul ungar (Bela Mikola – n.r.) a desfasurat pe teritoriul Romaniei activitati contrare securitatii nationale de factura extremista. Aceste fapte constituie factor de risc si amenintari la adresa securitatii nationale a Romaniei, iar SRI a dispus informarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti cu propunerea declararii ca indezirabil a cetateanului mentionat pentru o perioada de cinci ani. SRI are in atentie toate activitatile extremiste de natura sa puna in pericol securitatea nationala a Romaniei”, spunea atunci Sava.

MIKOLA BELA este unul dintre cei patru cetateni ungari care au primit interdictie de a intra in Romania timp de un an, dupa cum anunta, in 17 martie, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Ceilalti trei sunt Tyirityán Zsolt – membru al organizatiei “Oastea Haiducilor”, Zagyva Gyorgy Gyula – membru Jobbik si al Miscarii de Tineret din cele 64 de Comitate HVIM si Szavay Istvan – membru Jobbik.