Decizie ELECTORALA? Guvernul a aprobat ELIMINAREA a 10 TAXE

Firmele pot plati TAXELE si IMPOZITELE locale ONLINE pe ghiseul.ro

Ministerul Finantelor Publice a pus la punct  un pachet de acte normative pentru reducerea unui numar de 92  TAXE si tarife nefiscale. Executivul a aprobat, marti,  prin Ordonanta de Urgenta si Hotarare de Guvern eliminarea a 10 taxe si altor 17 tarife nefiscale.

Pentru celelalte 65 de taxe si tarife care vor fi reduse urmeaza sa fie promovate Ordine de ministru sau decizii ale presedintilor institutiilor, astfel incat pana la data de 1 iulie intregul pachet legislativ sa intre in vigoare.

Citeste si: FERMIERII pot depune primele CERERI DE FINANTARE prin noul PNDR

In total, vor fi eliminate 14 taxe si tarife nefiscale si pentru alte 78 va fi eliminata plata individuala, ca urmare a comasarii lor, conform capital.ro.

“Aceasta masura este benefica, atat pentru contribuabili, care vor petrece mai putin timp la ghiseu si vor plati mai putin, cat si pentru administratie”, a declarat Ioana-Maria Petrescu, ministrul Finantelor Publice.

Citeste si: SALARIUL MINIM pe economie va creste semestrial cu 75 de lei, din ianuarie 2015

Potrivit calculelor Ministerului Finantelor Publice, impactul bugetar anual estimat al  taxelor si tarifelor reduse prin cele doua acte normative aprobate astazi este de 917.908 lei, din care impactul asupra bugetului general consolidat este de 857.428 lei si 60.480 lei asupra bugetului institutiilor proprii.

Sursa foto: incont.ro