Decizie in dosarul in care GIGI BECALI vrea majorarea DESPAGUBIRILOR pentru un teren din PIPERA

Dosarul in care finantatorul Stelei, GIGI BECALI, cere majorarea DESPAGUBIRILOR de la Primaria Capitalei, in urma exproprierii pentru construirea pasajului rutier PIPERA, va fi rejudecat de Curtea de Apel Bucuresti, a decis, marti, instanta suprema.

Hotararea pe care o va lua Curtea de Apel Bucuresti in acest caz va fi definitiva.

Terenul in legatura cu care Gigi Becali a dat in judecata municipalitatea avea 1.773 de metri patrati si era amplasat pe Soseaua PIPERA. Finantatorul Stelei a fost expropriat in 2010, iar Primaria Capitalei a stabilit sa il despagubeasca pe acesta cu 68.000 de euro, adica aproximativ 38,35 de euro pentru un metru patrat, insa Becali a atacat in instanta hotararea municipalitatii.

Citeste si: GIGI BECALI i-a dat o VESTE PROASTA lui LAURENTIU REGHECAMPF! Latifundiarul s-a luat si de fotbalisti

Tribunalul Bucuresti, prima instanta care a judecat dosarul deschis dupa ce GIGI BECALI a contestat cuantumul despagubirilor, a hotarat ca omul de afaceri sa primeasca suma de 590 de euro pentru fiecare metru patrat de teren, respectiv 1,04 milioane de euro in total.

Decizia tribunalului a fost atacata de municipalitate la Curtea de Apel Bucuresti, care a stabilit, in 7 octombrie 2013, un cuantum al despagubirilor de 773.000 de euro, ceea ce inseamna atunci aproape 436 de euro pe metru patrat.

“Admite apelul. Schimba in parte sentinta, in sensul ca stabileste cuantumul despagubirilor la suma de 773.000 euro, contravaloarea in lei a acestei sume la data efectuarii platii. Mentine restul dispozitiilor sentintei. Obliga intimatul la 3.000 lei cheltuieli de judecata” , s-a precizat in solutia magistratilor.

Citeste si: GIGI BECALI a INCALCAT toate regulile ELIBERARII temporare

Hotararea a fost atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a decis, marti, sa trimita dosarul inapoi la Curtea de Apel Bucuresti, pentru rejudecare.