Decizie MAI: Elicopterele SMURD zboara din nou

RAED ARAFAT

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat, joi, ca toate elicopterele SMURD isi vor relua zborurile incepand de astazi. Fondatorul SMURD, Raed Arafat, a confirmat informatia si a precizat ca deja au fost efectuate misiuni in cursul acestei dimineti.

“Da, au fost facute toate analizele si s-a luat decizia la nivelul Inspectoratului General ca de astazi sa intre in lucru toate elicopterele. Deja au fost executate misiuni in cursul diminetii de astazi”, a declarat Raed Arafat.

Ministrul Gabriel Oprea declara, zilele trecute, ca procedurile de urgenta ale interventiilor vor fi reanalizate “in regim de urgenta”, dupa tragedia in care patru oameni si-au pierdut viata, in urma prabusirii unui elicopter SMURD in lacul Siutghiol.

CITESTE SI: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: PRIMELE IMAGINI VIDEO surprinse de DRONA la locul prabusirii aparatului de zbor, facute PUBLICE 

“Am sprijinul premierului sa regandim procedurile”, a spus vicepremierul GABRIEL OPREA. Ministrul Afacerilor Interne a mai spus ca astfel de analize s-au realizat “la nivelul fiecarui judet”.

Oprea a precizat si ca interventiile aeriene in situatii de urgenta, pe durata in care elicopterele SMURD sunt tinute la sol, vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, doua aeronave si un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela si la sprijinul Ministerului Apararii Nationale (MApN).

Un elicopter SMURD s-a prabusit luni in Lacul Siutghiol, din judetul Constanta, iar la fata locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanta, Politie si scafandri, anunta Mediafax. La bordul elicopterului se aflau patru persoane. Potrivit unui comunicat al MAI, la bordul elicopterului se aflau un pilot, un copilot, un medic si un asistent. Un membru al echipajului a fost scos din apa, resuscitat si transportat la spital, iar ceilalti trei sunt in continuare cautati de scafandrii militari, la ora transmiterii acestei stiri.