N-o sa-ti vina sa crezi CE FACE acum ROBERT TURCESCU: Ma pregatesc sa… VEZI VIDEO

ROBERT TURCESCU, NADINA FORGA, OFITER ACOPERIT, PRESA, DEZVALUIRE ROBERT TURCESCU, SORINA MATEI, IOANA ENE DOGIOIU

In timp ce toata lumea se intreaba cine este de fapt tinta dezvaluirilor facute de Robert Turcescu, acesta a oferit un interviu, miercuri seara, pentru postul B1 TV, in care afirma ca se simte eliberat si ca traieste ”cele mai frumoase zile” de dupa nasterea copilului sau. Declaratiile jurnalistului vin dupa ce acesta a dezvaluit, duminica, faptul ca a fost ofiter acoperit. Robert Turcescu a disparut din spatiul public, iar la cateva zile de la dezvaluirea care a inflamat intreaga tara, sustine ca nu urmareste televiziunile de stiri, iar in prezent se afla acasa, unde traieste cele mai frumoase zile de dupa nasterea copilului sau.

”Eu, asa cum am mai spus si cum am spus la B1 prima oara, in emisiunea Sorinei Matei, am dat jos un rucsac cu pietre din spate. Mai mult nu mai am de spus, nu am urmarit ce se spune pe posturile de stiri, mi-am luat o pauza de respiratie si ma bucur de acest lucru, dar nu am disparut, sunt acasa, sunt aici. Nu sunt fugar in momentul de fata. Sunt cele mai frumoase zile ale sufletului meu dupa nasterea copilului meu. Sunt un om linistit si sper sa fie la fel in continuare. Le doresc tuturor celor care poarta intr-un fel sau la un moment dat poveri sa aiba parte de bucuria de a se simti eliberati” a spus Turcescu.

Cu referire la cei care sunt dezamagiti de atitudinea si de dezvaluirile pe care le-a facut, Robert Turcescu a afirmat ca le multumeste tuturor, dar ca ii lase sa judece ei insisi acest aspect, adaugand ca in ceea ce il priveste, vrea sa fie supus unei judecati drepte.

Citeste si: ROBERT TURCESCU a facut primele declaratii dupa ce a recunoscut ca este OFITER ACOPERIT

“Este dreptul fiecaruia in momentul de fata sa judece lucrurile. Eu nu am sa le spun ca sunt in momentul asta nici suparat pe cei pe care poate sunt dezamagiti sau dezamagit de dezamagirea lor, nu ma bucur de bucuria celor care sunt intr-un fel sau altul de partea mea. Le multumesc tuturor si ii las sa judece ei insisi si in ceea ce ma priveste vreau sa ma judece un judecator drept”.

Robert Turcescu a vorbit si despre decizia radicala de a-si asuma faptele si de a se supune tuturor demersurilor juridice dupa aceste dezvaluiri, precizand ca nu mai are lucruri noi de marturisit.

”Probabil, daca s-a sesizat Parchetul General si voi primi o invitatie, ma voi supune tuturor lucrurilor care tin de demersul normal intr-o astfel de situatie. inafara lucrurilor pe care le-am declarat in emisiunea Sorinei Matei si pe care le declar si acum nu am ce sa comentez decat in fata celor care ma vor pune sa spun adevarul si numai adevarul. Si le voi spune adevarul”, a completat jurnalistul.

„Dumnezeu rade de noi cand ne facem planuri. Deocamdata ma pregatesc sa culeg vita de vie ca sta sa cada boabele”, a mai spus Turcescu, intrebat de planurile sale pentru viitorul apropiat.

Cateva lucruri sigure despre cazul “Turcescu”

CITESTE SI: INFORMATIE EXPLOZIVA in cazul lui ROBERT TURCESCU. NOI DEZVALUIRI, facute de jurnalist in perioada imediat urmatoare 

Intr-un material publicat in editia de joi a ziarului Evenimentul Zilei, Dan Andronic scrie despre o serie de lucruri sigure ca se stiu in cazul “Turcescu”, dar si despre multe alte intrebari care raman deocamdata fara raspuns. Totodata, Dan Andronic se intreaba daca vor urma si alte dezvaluiri din partea lui Robert Turcescu.

“Am vazut in ultimele zile cum s-au incrucisat in spatiul public o multime de elemente legate de confesiunea lui Robert Turcescu, prin care recunostea ca a fost ofiter acoperit, cel mai probabil la Directia Generala de Informatii a Armatei. Au circulat o multime de elemente, cu iz de informatie, dar cu substrat de dezinformare. Fiecare actor institutional, cat de cat important, a pus pe masa ceea ce stia despre cazul “Turcescu”, incercand sa se disculpe, sau sa se victimizeze”, scrie Andronic, care completeaza: “Am incercat sa risipim ceata aruncata in primul rand de Robert Turcescu. Cred ca acum se pot trage niste concluzii bazate pe lucruri clare, verificabile si verificate”.

Iata si concluziile avansate de Dan Andronic:

1. Documentele prezentate de Robert Turcescu ca dovezi ale calitatii sale de ofiter acoperit contin elemente false. Codul Numeric Personal prezent pe livretul militar nu este cel real, ultimele 5 cifre fiind diferite.

Citeste si: TEODOR MELESCANU: NU EXISTA la ora actuala NICIUN OFITER ACOPERIT din partea SIE nici in Guvern, nici in Parlament si nici in presa

2. Livretul militar este un document personal de evidenta militara care se inmaneaza tuturor rezervistilor, potrivit Legii 446/2006. Nu are caracter secret, sau clasificat. Deci datele cuprinse in el trebuie sa fie cele reale.

3. Chitantele de salariu nu reprezinta dovada incadrarii sale ca ofiter acoperit. Salariu de 2.400 de lei este mai mic decat cel al unui locotenent-colonel de armata, chiar daca am vorbi doar de solda de grad.
4. Robert Turcescu a devenit locotenent-colonel in rezerva la data de 14.04.2010, prin acordarea gradului de catre Amiralul Gheorghe Marin, seful Statului Major General al Armatei, la propunerea Centrului Militar Zonal Bucuresti.
5. Robert Turcescu era absolvent al Colegiului National de Aparare si devenise profesor-asociat in cadrul aceleasi institutii.
6. Gradul de locotenent-colonel i-a fost revocat la data de 19.07.2012 de catre General-Locotenent stefan Danila, seful Statului Major General, ca urmare a cererii jurnalistului.
7. Specialitatea ”213” trecuta in livretul sau militar reprezinta, potrivit nomenclatorului utilizat de Armata, categoria ”Jurnalism – Relatii Publice”. Este folosita in caz de mobilizare, pentru repartizarea ofiterilor in rezerva in cadrul unitatilor militare.

“Cam astea sunt elementele clare. Am vorbit in permanenta despre doua motive care puteau sta la baza confesiunii spectaculoase a jurnalistului: santajul sau combinatia operativa. in primul caz, presupuneam ca cineva l-a avertizat pe Turcescu ca urmeaza sa apara elemente din dosarul sau de ofiter de acoperit, iar jurnalistul a preferat sa preia initiativa si sa se retraga din presa. Ceea ce nu rimeaza la aceasta ipoteza sunt elementele neconvingatoare din demonstratia lui Turcescu, marcate mai sus.

In cazul unei combinatii operative, prin care ziaristul a vrut sa atraga atentia asupra sa si asupra unei teme de campanie electorala, urmand sa publice elemente despre “Politicianul 007 – candidat la presedintie” vom vedea rezultatul in urmatoarele ore. Azi sau maine.

Numai ca indiferent de adevaratele motive care au stat la baza furtunii declansata de Robert Turcescu, cred ca acesta era dator oamenilor care l-au urmarit si sprijinit in ultimii 10 ani la mult mai multa onestitate si mult mai putin teatru”, mai scrie Dan Andronic.