DECIZIE SOC in FORMULA 1: NICO ROSBERG se RETRAGE dupa ce a devenit CAMPION MONDIAL

Proaspatul campion mondial NICO ROSBERG a anuntat, vineri, ca se retrage din activitate. Este o veste care i-a luat prin surprindere pe toti iubitorii sporturilor cu motor. NICO ROSBERG, pilotul in varsta de 31 de ani de la Mercedes, a afirmat ca a luat aceasta decizie deoarece si-a implinit marele vis: castigarea titlului mondial.

“In cei 25 de ani de cand particip la curse, scopul unic, visul meu, a fost sa devin campion mondial. Mi-am atins obiectivul, mi-am urcat muntele, iar acum sunt in varf”, a scris pe Facebook NICO ROSBERG.

NICO ROSBERG a precizat ca vrea sa fie retinut de fanii Formula 1 ca un campion mondial, astfel ca perioada urmatoare a vietii si-o va dedica familiei. Retragerea lui NICO ROSBERG a surprins pe toata lumea, iar presa internationala a descris anuntul neamtului ca fiind “unul socant”.

NICO ROSBERG se afla in cel mai bun moment al carierei, iar duminica trecuta a devenit in premiera campion mondial. In cariera, NICO ROSBERG are 23 de curse castigate in Formula 1. NICO ROSBERG a mai obtinut si 57 de clasari pe podium. Tatal lui Nico, Keke, a fost si el campion de Formula 1 in 1982. Nico si Keke Rosberg sunt doar a doua pereche tata-fiu care castiga titlul in Formula 1, dupa britanicii Graham si Damon Hill.

Sursa foto: bild