DECIZII DE PENSIONARE CU SPAGA! Medici prinsi cu spaga, unul dintre ei este angajat la Casa de Pensii Caras Severin

Mai multi medici din Caras Severin si Timis au fost prinsi in flagrant delict in timp ce luau spaga, in schimbul unor decizii de pensionare. Unul dintre medici este angajat la Casa de Pensii Caras Severin. 

Medicii prinsi in flagrant luau spaga de la persoane care doreau sa se pensioneze fara a indeplini conditiile legale. In schimb, acestia primeau echivalentul unei pensii. Medicii prinsi in flagrant au fost dusi la audieri la sediul Parchetului.

Totodata, procurorii Parchetului General efectueaza, joi, perchezitii la cabinetele si domiciliile medicilor, dupa ce trei dintre acestia au fost prinsi in flagrant in timp ce luau mita de la persoane care doreau sa se pensioneze fara a indeplini conditiile legale. 

„Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea de catre mai multe persoane, medici specialisti de medicina muncii de la cabinetele de expertiza medicala din Caransebes si Moldova Noua, a unor infractiuni de coruptie”, se arata intr-un comunicat remis presei de procurori.

In cauza a fost dispusa inceperea urmaririi penale cu privire la fapte de luare de mita savarsite de catre cadre medicale, constand in incadrarea nejustificata in grad de invaliditate a unor persoane in schimbul unor sume de bani.

La desfasurarea perchezitiilor, procurorii beneficiaza de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romanie – Directia de Investigare a Fraudelor, precum si de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.