DECLARATIA DE AVERE a lui Nicusor Constantinescu – Vezi ce bunuri are presedintele suspendat al CJ Constanta

NICUSOR CONSTANTINESCU, PRESEDINTE SUSPENDAT, CJ CONSTANTA, JUDECAT, CONTROL JUDICIAR, DOSAR, ACUZATII, PREJUDICII, CURTEA DE APEL, CONSTANTA, HOTARARE, DEFINITIVA

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta are diverse cote din sase terenuri intravilane, trei case de locuit, o casa de vacanta, o salupa, cinci masini, dar si aproape un milion de dolari intr-un depozit bancar. In ultima declaratie de avere depusa de Nicusor Constantinescu in luna iulie, acesta mentioneaza sase terenuri intravilane.

Astfel, la unul dintre terenuri, in suprafata de 1.431 de metri patrati, aflat la Constanta, este trecuta ca titular sotia sa, Codruta Constantinescu, in urma partajului. Aceasta este coproprietar, impreuna cu Nicusor Constantinescu, al altor doua terenuri in suprafata de 2.000, respectiv 1.123 de metri patrati, la Mila 23 (Tulcea) si in Voluntari (Ilfov). Un alt teren de 335 de metri patrati, in Piatra Neamt, a fost donat de Nicusor Constantinescu fiului sau, Stefan.

Nicusor Constantinescu detine cate o cota parte de 4% din doua terenuri cumparate in anul 2009 in Bucuresti si avand o suprafata de doar 24,16 metri patrati, respectiv 35,68 metri patrati. Restul copropietarilor acestor terenuri sunt: Sorin Ionut Barbu, Cristian Bozgan, Daniel Bucura, Irina Elena Chirca, Lucia Gherarde, Mihai Mazare, Radu Mazare, Oana Mihaela Moldovan, Ioana Nadolu, Gerardina Elena Neagoe, Adrian Radu, Emilian Schwartzenberg, Roxana Elisabeta Sfrija, Carmen Antoanela Stancescu, Gabriel Sorin Strutinsky si Adrian Marin Vilsan.

De asemenea, Nicusor Constantinescu are trei case de locuit si o casa de vacanta. La una dintre acestea, in suprafata de 687 de metri patrati, in Constanta, apare ca proprietar, in urma partajului, Codruta Constantinescu, alte doua case sunt donate copiilor, Stefan si Smaranda, iar in cazul unei case din Bucuresti, de 184,43 de metri patrati, Nicusor si Codruta Constantinescu sunt coproprietari.

Citeste si: RADU MAZARE RENUNTA LA “CARNAVALION”

Presedintele suspendat al CJ Constanta are si o cota indiviza de 33% dintr-o salupa de agrement, precum si cinci masini – Aro 304, Jaguar, Volkswagen Golf, Fiat si Land Rover.

In declaratia de avere, Nicusor Constantinescu mentioneaza ca in perioada 1990-2011 a dobandit tablouri, timbre, bijuterii si alte obiecte a caror valoare nu o poate insa aprecia. El mentioneaza picturi in ulei ale sotiei sale, dobandite in 2013, in valoare de 15.000 de euro.

Nicusor Constantinescu are si un depozit bancar de 987.000 USD si un cont curent de 5.558 USD.

De asemenea, el are actiuni sau parti sociale la diverse firme: SC Xenoti SRL, SC Conpress Group, SC Royal Distribution Services, SIF Transilvania, SC Sigma Trading, SC Ideea Contrast, SC Comtext SA, SC Oltenia, SC Eurosantis Com Invest SA, SC Alliance Qwest Company SA, SC Silk Estate SA si SC Rafting Company SRL.

Totodata, Nicusor Constantinescu a acordat, in nume personal, imprumuturi de 100.685 de lei societatii Xenoti SRL si de 100.000 de euro societatii Rafting Company SRL.

In declaratia de avere, Constantinescu mentioneaza si o datorie de 40.000 USD catre o persoana fizica, contractata in 2014 si scadenta in 2024.

Citeste si: AVEREA lui NICUSOR CONSTANTINESCU, pusa sub SECHESTRU de catre instanta

Pe de alta parte, Nicusor Constantinescu a mentionat in declaratia de avere un cadou de 300.000 de lei primit de sotia sa de la Gheorghe Oancea.

in privinta veniturilor pe anul fiscal incheiat, Nicusor Constantinescu a incasat indemnizatia de presedinte al CJ Constanta de 55.656 lei, iar sotia sa un salariu de 12.168 lei de la On Plonge SRL. in declaratioa de avere, seful CJ Constanta mai trece si un imprumut restituit de 200.000 de euro.

La termenul de vineri al dosarului in care presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta este acuzat de abuz in serviciu, pentru ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a cerut instantei sa dispuna punerea sub sechestru a tuturor bunurilor lui Nicusor Constantinescu, pentru a fi recuperat prejudiciul, daca instanta va stabili definitiv ca acesta este vinovat si il va obliga sa plateasca daune.

Procurorul a solicitat instantei sa fie pun sechestru asigurator pe bunurile mentionate in ultima declaratie de avere de catre presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, publicata pe site-ul institutiei pe care acesta a condus-o.

Dupa aceasta solicitare, avocatul lui Nicusor Constantinescu a cerut recuzarea magistratului care judeca dosarul. in aceste conditii, cererea procurorului DNA nu a mai fost solutionata la termenul de vineri.

In cazul cererii de recuzare a judecatorului, o solutie va fi pronuntata de Tribunalul Bucuresti la 31 octombrie.

In acest dosar, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata in luna mai, sub acuzatia abuz in serviciu, alaturi de el fiind deferit justitiei directorul RAJDP Constanta, Adrian Gambuteanu, pentru aceleasi acuzatii, dupa ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curtii de Conturi.

Nicusor Constantinescu, cercetat de DNA in mai multe dosare, se afla de mai multe luni in SUA, la tratament pentru cancer de prostata.

Tribunalul Bucuresti a dispus, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele suspendat al CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Solutia a fost mentinuta in 7 august de Curtea de Apel Bucuresti, care a aratat, in motivarea deciziei, ca apararea lui Constantinescu nu s-a bazat pe inscrisuri medicale credibile care sa arate ca “inculpatul se afla internat in stare grava intr-un spital din New York”, la momentul cererii Directiei Nationale Anticoruptie.

In 29 august, tot Curtea de Apel Bucuresti a admis o contestatia in anulare a procurorilor anticoruptie, stabilind astfel ca Tribunalul Bucuresti sa emita mandat european de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu si sa-l dea pe acesta in urmarire internationala.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat international de arestare, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Nicusor Constantinescu arata, intr-un comunicat transmis recent, ca a informat mai multe institutii, intre care Ambasada SUA si Departamentul de Stat al SUA, despre “deciziile abuzive” luate impotriva sa.

Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de calibrul noua milimetri.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, declara, la inceputul lunii septembrie, ca exista informatii cu privire la locul in care se afla Nicusor Constantinescu, dar procedurile de extradare nu sunt publice si “orice risc de forma sau de fond risca sa prelungeasca procedura sau sa o anuleze”.