Declaratia de avere pentru persoanele fizice este de fapt o amnistie fiscala pentru prieteni

declaratie-avere-persoane-fizice

Masura anuntata de Ministerul Finantelor Publice (MFP) potrivit careia o parte din persoanele fizice vor trebui sa depuna la Fisc o declaratie de avere este mai degraba o amnistie fiscala pentru prieteni, sustine Gabriel Biris, avocat specializat in probleme fiscale.

“E o chestie foarte interesanta la mijloc. La inceput am avut senzatia ca e ceva de genul ‘bagam gloante pe teava impotriva dusmanilor nostri politici’. Stiti ca si in 2009 tot asa au inceput controalele la TVA la imobile, pentru niste rafuieli politice, si in 2011 cu TVA la drepturi de autor tot la fel, asa ca m-am gandit ca vor sa faca iar o astfel de chestiune pe scara larga, pentru ca nu pot sa ii suspectez de prea multa buna credinta. Dar imi dau seama ca, de fapt, nu este un instrument de a face rau, ci un instrument de a face bine. Mult bine! Este o amnistie fiscala pentru prieteni”, a declarat avocatul de business Gabriel Biris, specialist in probleme fiscale, pentru ziare.com.

Potrivit precizarilor oferite de Ministerul de Finante, declaratia de avere va trebui completata doar de acele persoane care primesc notificare de la organul fiscal si vizeaza strict acele persoane fizice care in urma unor verificari prealabile “prezinta un risc semnificativ de nedeclarare a veniturilor realizate”.