DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE pentru romanii care voteaza in STRAINATATE poate fi DESCARCATA de pe Internet

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispozitie DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE cetatenilor romani care vor vota in STRAINATATE la turul doi de scrutin pentru alegerea Presedintelui Romaniei, pe site-ul institutiei, informeaza un comunicat al diplomatiei romane remis AGERPRES.

“Conform deciziei BEC nr. 125D din data de 4 noiembrie, emisa ca urmare a intrevederii si pe baza propunerilor ministrului afacerilor externe, MAE pune la dispozitia cetatenilor romani care vor vota in strainatate la turul doi de scrutin pentru alegerea Presedintelui Romaniei formularul DECLARATIEI PE PROPRIE RASPUNDERE. Formularul este disponibil pe site-ul MAE, inclusiv in cadrul sectiunii dedicate alegerilor prezidentiale, link: http://www.mae.ro/prezidentiale-2014“, se spune in comunicat.

Citeste si: BEC a primit cateva sute de sesizari din partea romanilor din Diaspora care reclama nereguli la VOT

De asemenea, declaratia pe propria raspundere se regaseste si pe site-ul  BEC: http://www.bec2014.ro/.

MAE reaminteste ca o conditie absolut necesara pentru exercitarea dreptului de vot este completarea acestei declaratii, asa cum prevede art. 44 alin. (5) din Legea Nr. 370/ 2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei.

Citeste si: Studentii romani din Cambridge: Autoritatile din Romania incalca dreptul la vot in sectiile de votare din diaspora

“Formularul poate fi completat de titular inainte de a intra in sectia de votare, dar semnarea si datarea sa se va face in fata membrilor sectiei de votare”, mai informeaza MAE.

Declaratia propria raspundere poate fi descarcata si de aici.

Sursa foto: adevarul.ro