Declaratii contradictorii ale lui MERKEL si HOLLANDE cu privire la negocierile cu GRECIA

Cancelarul german ANGELA MERKEL a declarat duminica, la sosirea la summitul ZONEI EURO de la Bruxelles, ca ”NU VA EXISTA UN ACORD CU ORICE PRET” pentru salvarea Greciei, in timp ce presedintele Frantei, FRANCOIS HOLLANDE a declarat ca ”FRANTA VA FACE TOT POSIBILUL” ca Grecia sa RAMANA IN ZONA EURO, potrivit AFP.

”Valoarea cea mai importanta — increderea, fiabilitatea — a fost pierduta in discutiile cu Atena”, a adaugat sefa executivului german.

La randul sau, presedintele francez FRANCOIS HOLLANDE a subliniat ca liderii din zona euro trebuie sa decida duminica ”daca Grecia va mai fi maine in zona euro”.

”FRANTA VA FACE TOTUL pentru ajungerea la un acord care sa-i permita Greciei SA RAMANA IN ZONA EURO”, a spus seful statului francez, care a exclus optiunea, avansata de Germania, privind o iesire temporara a Greciei din zona euro.

Sefii de stat si de guvern ai celor 19 tari din zona euro, care s-au reunit la Bruxelles urmeaza sa decida daca sunt sau nu indeplinite conditiile pentru inceperea negocierilor cu Atena privind un nou program de asistenta financiara de la creditorii internationali, al treilea program de acest fel in ultimii cinci ani.