Declaratiile de AVERE ale candidatilor la prezidentiale, pe site-ul ANI

AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE (ANI) a lansat pe pagina de internet www.integritate.eu o sectiune destinata DECLARATIILOR DE AVERE si de interese depuse de catre candidatii la ALEGERILE PREZIDENTIALE din luna noiembrie.

Potrivit prevederilor art. 3, alin. (4) din Legea nr. 176/ 2010, “Persoanele care candideaza pentru functiile de Presedinte al Romaniei […] sunt obligate sa isi declare AVEREA si interesele”.

Totodata, conform art. 3, alin. (5) din acelasi act normativ, DECLARATIILE DE AVERE si interese se depun la Biroul Electoral Central, odata cu declaratia de acceptare a candidaturii, in doua exemplare, si se transmit ANI “in termen de cel mult 48 de ore de la depunere”.

Citeste si: MIRCEA DIACONU CONTINUA SA SE RAZBOIASCA CU ANI

ANI sustine, intr-un comunicat de presa difuzat luni, ca DECLARATIILE DE AVERE si interese se intocmesc potrivit modelelor prevazute in anexele nr. 1 si 2 din Legea nr. 176/ 2010.

Agentia a efectuat demersuri pentru facilitarea procesului de completare a DECLARATIILOR DE AVERE si a declaratiilor de interese de catre categoriile interesate, prin introducerea formularelor electronice inteligente, care permit completarea standardizat, in urmatoarele variante: online — cu semnatura calificata sau offline: fie electronic — cu semnatura calificata, fie tiparite — cu semnatura olograf, cu coduri de bare.

Persoanele care au obligatia, conform legii, de a completa si depune DECLARATII DE AVERE si de interese au la dispozitie atat “Ghidul de completare a declaratiilor de avere si de interese”, disponibil pe pagina de internet a Agentiei, la adresa de web integritate.eu, cat si “Ghidul de completare a formularelor elecronice (e-Forms) ale declaratiilor de avere si de interese” — disponibil la aceeasi adresa.

Formularele electronice ale declaratiilor de avere si de interese se pot descarca de pe pagina de internet a Agentiei, la adresa declaratiielectronice.integritate.eu.

ANI precizeaza faptul ca, in termen de 48 de ore de la primire, va procesa si publica toate DECLARATIILE DE AVERE si de interese pe portalul public al DECLARATIILOR DE AVERE si de interese, in sectiunea destinata alegerilor prezidentiale 2014.

Citeste si: ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN NOIEMBRIE – CANDIDATII OFICIALI SI NEOFICIALI

Obligatia transmiterii DECLARATIILOR DE AVERE si interese catre Agentie revine Biroului Electoral Central, eventualele intarzieri cauzate de nerespectarea termenului legal de transmitere nefiind imputabile ANI.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro