Guvernul PSD bagă România în faliment! Împrumut imens pentru acoperirea deficitului bugetar

Guvernul PSD are în plan să împrumute opt miliarde de euro în următorii doi ani! Astfel, Executivul vrea să acopere deficitul aflat în creștere după valul de majorări salariale din acest an din sistemul bugetar.

Un alt motiv este și dorința Guvernului de a refinanța unele datorii externe care ajung la plată. În prezent, diferența dintre venituri și cheltuieli se află la limita celor trei procente admise de Uniunea Europeană.

Pentru ca operațiunea să fie posibilă, Guvernul va majora limita maximă a nivelului de îndatorare a României pe piețele externe, de la 20 de miliarde de euro cât este acum, la 27 de miliarde de euro, scrie Profit.ro.

Limita maximă din prezent este de 20 de miliarde de euro, însă datoria externă a depășit 19 miliarde de euro. Guvernul de la București a anunțat băncile din străinătate că vrea să se împrumute și a trimis deja solicitări de propuneri pentru sindicalizarea unei emisiuni de eurobonduri, potrivit unor surse citate de Reuters.

În acest an, România a atras 2,75 miliarde de euro pe piețele internaționale, ultima ieșire fiind în luna octombrie, când Ministerul de Finanțe a vândut eurobonduri în valoare de 1 miliard de euro, redeschizand emisiunea de titluri pe 10 ani lansată în luna aprilie a acestui an, mai scrie Profit.ro.

Sursa foto: ziarul financiar