Delegatia Permanenta a PNL a decis excluderea lui Sorin Iliesiu din partid

Senatorul Sorin Iliesiu a fost exclus din PNL, marti seara, in sedinta Delegatiei Permanente a partidului, au declarat surse politice pentru Mondo News. 

Decizia Delegatiei Permanente in privinta lui Sorin Iliesiu a fost luata cu 167 de voturi „pentru”,, 19 voturi „impotriva” si 9 abtineri, find astfel adoptata propunerea Biroului Permanent de excludere din partid a senatorului Sorin Iliesiu.

Decizia de excludere a lui Sorin Iliesiu a fost luata in urma cu o saptamana in Biroul Politic National al PNL, cand 67 de membri au votat propunerea lui Crin Antonescu de excludere a senatorului.

“Demisionez asadar, considerand ca nu mai exista nicio speranta pentru invalidarea propunerii de excludere a mea din PNL, facute de domnul presedinte”, a spus senatorul Iliesiu, in urma cu o saptamana.

Martea trecuta, Sorin Iliesiu a fost inlocuit si din functia de secretar al Comisiei pentru cultura, la propunerea liderului senatorilor PNL, Puiu Hasotti, cu senatorul liberal Varujan Vosganian.

Vezi aici ce a declarat Crin Antonescu despre interventia premierului inainte de sedinta Delegatiei Permanente a PNL

Propunerea lui Hasotti a intrunit, in plenul Senatului, 90 de voturi “pentru”, patru voturi “impotriva” si sase abtineri.

Senatorul PNL Sorin Iliesiu a sustinut, intr-o declaratie publica, schimbarea din functia de presedinte al PNL a lui Crin Antonescu, sustinandu-l pentru aceasta pozitie pe fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care sa fie candidat la prezidentiale sau candidat pentru functia de premier din partea USL.

Foto: Realitatea TV