Delegatia Permanenta a PNL va discuta cazul senatorului Tudor Chiuariu

Crin Antonescu a declarat, in aceasta seara, ca Delegatia Permanenta a PNL, din 1-2 februarie, va lua in discutie cazul senatorului liberal Tudor Chiuariu, condamnat, vineri, la trei ani si jumatate cu suspendare.

“Eu nu comentez sentinte judecatoresti. Am observat ca exista confuzii la unii comentatori si politicieni. Am facut comentarii si poate o sa fac comentarii despre tot felul de cauze, dar nu am comentat niciodata o sentinta judecatoreasca, indiferent de ceea ce cred despre ea”, a declarat Crin Antonescu, vineri seara, la Iasi, in  finalul galei ‘Romania pentru toti romanii’, organizata de TNL la Teatrul National din municipiu.

Intrebat daca PNL va lua in discutie situatia lui Chiuariu la Delegatia Permanenta de saptamana viitoaree, Antonescu a raspuns: “Da, sigur ca vom discuta”.

Tot in aceasta seara, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat ca liberalii nu comenteaza decizia instantei in cazul senatorului Tudor Chiuariu, dar spera ca acesta “sa depaseasca momentul personal greu si sa ramana alaturi de PNL”.

Fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a primit trei ani si sase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate vineri de ICCJ in dosarul “Posta Romana”.