Delegația UE-Oman condusă de Ramona Mănescu a fost primită de Sayyid Fahd bin Mahmoud Al Said

Sayyid Fahd bin Mahmoud Al Said, viceprim-ministru al Consiliului de Miniștri din Oman, a primit duminică grupul de prietenie din Oman din Parlamentul European (UE), condus de europarlamentarul român Ramona Mănescu.

La începutul întâlnirii, Sayyid Fahd a revizuit relațiile bilaterale, în toate domeniile, în continuă creștere între Oman și UE. Sayyid Fahd a felicitat de asemenea rolul jucat de Grupul de Prietenie din Oman în UE în consolidarea relațiilor de prietenie dintre Oman și Europa.

Sayyid Fahd a analizat, de asemenea, fundamentele politicii externe ale sultanatului, care se bazează pe cooperarea cu țările UE în domeniul economic și investițional, precum și pe înțelegerea problemelor care servesc securității și stabilității.

Sayyid Fahd a subliniat rolul constructiv al Consiliului Omanului în marșul național de lucru. Conversația din cadrul reuniunii a vizat îmbunătățirea cooperării Oman-UE în domeniul științei, cercetării, beneficiind de experiențele parlamentare și familiarizarea cu oportunitățile de investiții disponibile în Sultanat, pe lângă schimbul de opinii cu privire la evoluțiile de pe terenurile regionale și internaționale ca probleme de interes comun.

La rândul lor, membrii grupului parlamentar și-au exprimat mândria de a vizita sultanatul Omanului și de a vedea realizările realizate în toate domeniile.

Ramona Mănescu și colegii săi din cadrul delegației au subliniat aprecierea țărilor europene față de rolul vital jucat de sultanatul Omanului sub conducerea înțeleaptă a Majestății Sale, Sultan Qaboos bin Said, pentru concordanța de opinii, pentru a limita tensiunile regionale, creșterea securității în zonă și implicațiile economice, dar și pentru a promova principiile de toleranță și coexistență între popoare.

Aceștia și-au exprimat, de asemenea, încrederea Grupului că vizita sa în Oman și întâlnirile cu oficialii sultanatului vor avea un efect pozitiv asupra intensificării cooperării Oman-UE. La întâlnire au participat Dr. Yahya bin Mahfoudh Al Manthri, președintele Consiliului de Stat, Khalid bin Salim Al Sa’eedi, Secretarul General al Consiliului de Stat, Dr. Badriya bint Ibrahim Al Shihiya, membru al Consiliului de Stat și Najeem bin Sulaiman Al Abri, ambasadorul Sultanatului în Regatul Belgiei.

Sursa foto: facebook / ramona mănescu