Delegatie a Parlamentului Romaniei, vizita oficiala in Iran

Cristian Teodorescu (foto, in stanga), ambasadorul Romaniei in Republica Islamica Iran, a anuntat, marti, ca o delegatie a Parlamentului va efectua, saptamana viitoare, o vizita oficiala la Teheran, conform televiziunii publice din aceasta tara, Press Tv.

Teodorescu a precizat ca scopul vizitei parlamentarilor romani in capitala iraniana este de a gasi modalitati de intensificare a cooperarii dintre tara noastra si Republica Islamica, potrivit sursei amintite.

Ambasadorul roman sustine ca Iranul este un jucator important in regiunea Orientului Mijlociu, adaugand ca oficialii de la Bucuresti acorda o mare atentie imbunatatirii relatiilor cu Teheranul.

Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Externe, si omologul sau iranian, Mohammad Javad Zarif, au discutat, anul trecut, despre importanta relatiilor dintre cele doua tari, sustinand ca acestea trebuie sa lucreze la extinderea cooperarii pe toate planurile. Intrevederea dintre cei doi a avut loc pe 28 septembrie 2013, in cadrul Adunarii Generale a ONU din New York.

Politicienii care fac parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Islamica Iran si care ar putea fi inclusi in delegatia oficiala sunt presedintele grupului Sorin Rosca Stanescu, vicepresedintele Steliana Miron Vasilica, secretarul Tinel Gheorghe si membrii Cristina Anghel, Mircea-Titus Dobre, Marian Viorel Dragomir, Marian Ghiveciu, Akos-Daniel Mora, Gheorghe-Mirel Talos si Constantin Tamaga, se arata pe site-ul Camerei Deputatilor.

Sursa foto: worldwideinvention.com