DELIA MATACHE criticata dur de specialisti din cauza melodiei “Da, mama” – iata ce parere au acestia despre noul hit

Noua melodie a Deliei Matache se bucura de un succes rasunator, atata la radio, cat si la TV, insa din pacate specialistii au o parere nu tocmai pozitiva.

Prima persoana publica care a tinut sa spuna pe post despre melodie a fost Mircea Badea:

Eu am mai auzit piesa asta undeva. Dar o canta altcineva, cu alte versuri. A ce piesa va suna voua asta, a Deliei? Dupa parerea mea e unu la unu Eminem, “Sing for The Moment”. Eminem e un vizionar, pare ca a lansat piesa cu ceva vreme mai inainte. Cum a facut si Aerosmith inaintea sa.

Citeste si: DELIA MATACHE a lansat un nou MEGA HIT: Da, mama – vezi aici cum arata noul clip

De altfel melodia lui Eminem are refrenul preluat cu drepturi de autor platite de la Aerosmith, “Dream On”.

Specialistii in muzica ii dau, din nefericire pentru Delia, dreptate lui Mircea Badea si adauga:

Din nefericire, refrenul se bucura de aceleasi motive muzicale cu cele din creatia Aerosmith, bineinteles transpuse intr-o alta tonalitate. Repetitia primelor submotive e identica, iar cel de-al doilea motiv e usor variat, dar este foarte “inspirat” din faza refrenului piesei “Dream On”. Probabil ca nu si l-a amintit bine autorul cand a “recompus” piesa. Asta se intampla cand adormi noaptea cu iPodul in urechi… dimineata te trezesti mare compozitor“, a declarat Cristian Faur pentru WOWbiz.ro.

E adevarat, exista o oarecare asemanare, dar cred ca este intamplatoare, cele doua piese dezvoltandu-se “independent”, inainte si dupa pasajul incriminat. Cert este ca nu este plagiat. Din punctul meu de vedere, problema mai grava a cantecului este mesajul femeii bete (se pare, problema de familie, ca si ma-sa a patit la fel!). Nu exista ceva mai dizgratios decat o femeie beata (indiferent de cauza), ipostaza care-i anuleaza feminitatea, gratia si ii impaienjeneste ochii prin care nu mai poate transmite nimic! Vai, vai! Dar de ce ma mai mir?“, a declarat Horia Moculescu pentru WOWbiz.ro.