DELTA VACARESTI la al DOILEA INCENDIU DE VEGETATIE in ultimele 24 de ore

Un nou INCENDIU de VEGETATIE a izbucnit marti in DELTA VACARESTI, la mai putin de 24 de ore dupa cel de luni, cuprinzand de data aceasta o suprafata de 10 ori mai mare. INCENDIUL s-a intins pe doua hectare (20.000 metri patrati), a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

La fata locului au actionat aproximativ 30 de pompieri, cu sase autospeciale, si au stins focul in mai putin de o ora. Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Adrian Marin, a explicat la postul de televiziune Digi24 ca si o tigara aprinsa aruncata putea provoca INCENDIUL, chiar la aceasta amploare.

CITESTE SI: DELTA VACARESTI VA FI PRIMUL PARC NATURAL URBAN DIN EUROPA CONTINENTALA

Luni seara s-a produs un alt INCENDIU in DELTA VACARESTI, stins cu greu de pompieri, care nu au avut acces cu autospecialele in zona. DELTA VACARESTI a fost declarata arie naturala protejata, in luna mai, dupa patru ani de cand National Geographic a relatat despre existenta a peste 100 de specii de pasari, mamifere si reptile in zona iar Ministerul Mediului a luat decizia sa ii acorde acest statut.

Acum, pentru a fi amenajata ca parc natural, DELTA VACARESTI trebuie sa aiba un administrator. Primaria Capitalei si-a anuntat in primavara intentia de a candida pentru administrarea zonei. Deocamdata DELTA VACARESTI nu este pazita, accesul nu este ingradit in niciun fel, se arunca gunoaie si din cand in cand autoritatile si ONG-urile organizeaza actiuni de salubrizare in zona. La ultima actiune a participat si premierul Dacian Ciolos.

Sursa foto:adevarul