DEMIS ROUSSOS A MURIT

TRAGEDIE in LUMEA MUZICII. Celebrul cantaret grec DEMIS ROUSSOS a MURIT la varsta de 68 de ani! Decesul artistului s-a produs in noaptea de sambata spre duminica si a fost confirmat pentru publicatia franceza “LE FIGARO” de fiica acestuia, EMILY.

Informatia despre decesul lui DEMIS ROUSSOS a fost anuntata si de jurnalistul NIKOS ALIAGAS, pe platforma Twitter, luni dimineata. Cariera lui DEMIS ROUSSOS, care a fost si membru al grupului Aphrodite’s Chid, a atins apogeul in anii 1980.

Cantaretul de origine greaca DEMIS ROUSSOS, pe numele sau adevarat Artemios Ventouris ROUSSOS, s-a nascut pe 15 iunie 1946, in Egipt, influentele muzicii egiptene simtindu-se in muzica sa. La zece ani, el a devenit interesat de jazz si a inceput sa cante la trompeta. In timpul crizei de la Canalul Suez, DEMIS ROUSSOS a emigrat impreuna cu familia sa in Grecia, unde a fost nevoit sa-si intretina familia cantand in baruri.

In prima formatie, The Idols, a cantat initial la chitara bass, calitatile sale vocale fiind descoperite accidental. In 1968, DEMIS ROUSSOS a inceput sa lucreze cu Vangelis Papatanassiou si Loukas Sideras, luand fiinta Aphrodite’s Child, al carui prim album s-a vandut in peste un milion de copii numai in Franta, facandu-l celebru in intreaga lume.

In anii ’70 a lansat albume de succes ca “My Reason”, “Happy To Be On An Island In the Sun”, “Good Bye My Love, Good Bye”, precum si “Time” si “Voice and Vision”.

In 1978, DEMIS ROUSSOS s-a retras de pe scena si s-a dedicat familiei. El a scos albumul “The story of DEMIS ROUSSOS” in 1985, dupa ce avionul in care calatorea a fost deturnat de teroristi, care l-au tinut captiv in Beirut. De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace in lume si protejarea mediului inconjurator.

Sursa foto: billboard.com