Demisie in bloc din Consiliul de Administratie al Spitalului de Urgenta din Ploiesti

Presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti si cei doi membri in CA al SJU din partea Consiliului Judetean Prahova au demisionat din functii, in urma recomandarilor reprezentanţilor Ministerului Sanatatii care au facut ancheta de la SJU Ploiesti, informeaza Mediafax.

Presedintele Consiliului de Administratie (CA) al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Ploieşti, medicul Mirela Neagu, care fusese numita in fruntea CA de catre presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si ceilalti doi membri ai CA numiti din partea Consiliului Judetean au demisionat din functii, ei fiind inlocuiti, miercuri, prin vot al CJ Prahova, joi urmand sa se constituie noul Consiliu de Administratie al spitalului.

 „In raportul Corpului de Control a fost o recomandare de schimbare a componentei Consiliului de Administratie. Eu le-am citit aceasta recomandare si ei si-au dat demisia”, a spus Mircea Cosma.

In locul Mirelei Neagu, presedintele CJ Prahova a numit un alt consilier personal de-al sau, pe Gheorghe Rizea, specialist in accesarea de fonduri europene, Cosma motivand aceasta numire prin faptul ca doreste sa modernizeze spitalul pe bani europeni. Ceilalti doi membri numiti in CA de catre Consiliul Judetean Prahova sunt de profesie inginer, respectiv economist.

Ministerul Sanatatii a controlat Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti dupa ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinantarea, lipsa medicamentelor si a materialelor sanitare din spital, dar si neimplicarea autoritatilor care au ales sa reabiliteze termic spitalul, in loc sa asigure materialele sanitare necesare.

Sursa foto: realitatea.net