TEODOR MELESCANU A DEMISIONAT! PONTA a anuntat inlocuitorul acestuia

Ministrul de Externe Teodor Melescanu a anuntat marti ca va sustine o declaratie de presa incepand cu ora 10.30, informeaza postul B1 Tv. Surse din MAE sustin ca ministrul isi va pune la dispozitia premierului demisia si decizia finala o va lua acesta.

UPDATE 12.15: Premierul VICTOR PONTA a anuntat marti, in cadrul sedintei de Guvern, ca propunerea pentru functia de ministru de Externe este MIHNEA MOTOC, ambasadorul al Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

UPDATE 10.40: La finele declaratiei de presa, TEODOR MELESCANU si-a anunta DEMISIA din functia de MINISTRU de EXTERNE pentru ca “este un ROMAN de onoare si cineva trebuia sa isi asume esecul votarii din TURUL II al ALEGERILOR PREZIDENTIALE”.

UPDATE 10.30: “Am preluat functia de ministru cu cinci zile inaintea turului II si am incercat sa reglez din mers anumite probleme in ciuda faptului ca timpul a fost scurt si situatia necorespunzatoare era deja creata din turul I. Am incercat sa fac tot ce a fost posibil sa fluidizez votul in Diaspora”, a declarat Melescanu.

Teodor Melescanu a continuat sa sustina ca a vrut sa suplimenteze numarul de sectii dar BEC-ul nu i-a permis acest lucru. Ministrul de Externe a subliniat si faptul ca, in ciuda tuturor problemelor, s-a inregistrat cea mai mare pondere de romani din Diaspora la vot. Melescanu a continuat sa minimalizeze evenimentele reprobabile care au avut loc la sectiile de votare din Italia, Franta, Germania si Anglia, dand vina pe legislatie.

“Imi prezint scuze publice fata de cetatenii romani din strainatate care au avut de suferit duminica in timpul procesului de vot”, a mai spus Teodor Melescanu.

Dupa haosul si dezastrul inregistrat in DIASPORA in timpul votului din turul II al ALEGERILOR PREZIDENTIALE. MELESCANU a declarat ca nu are nicio apasare si ca ii invita pe ROMANI sa voteze la sectii aflate si la 400 de kilometri distanta fata de zona unde locuiau (vezi exemplul Paris-Nancy).

CITESTE SI: MELESCANU A MINTIT! MUHULET: BEC nu a primit nicio solicitare de prelungire a VOTULUI in Diaspora 

In aceste conditii este foarte posibil ca Ministerul Afacerilor Externe (MAE) sa aiba parte de doi ministrii demisionari in mai putin de doua saptamani. Premierul Victor Ponta a anuntat inaintea turului II al alegerilor ca daca un singur cetatean roman din Diaspora nu va reusi sa isi exercite dreptul constitutional de a vota atunci conducerea MAE va plati cu postul. 

CITESTE SI: Ministrul de EXTERNE traieste pe alta planeta: Functionarea votului la PARIS este IREPROSABILA! 

Sursa foto: realitatea.net