Demnitari cehi, arestati in sediul Guvernului de la Praga

In cursul noptii dintre miercuri si joi, mai multi politicieni cehi au fost ridicati de Unitatea de lupta imptriva crimei organizate, chiar de la sediul Guvernului de la Praga, anunta cotidianul “Dnes”.

Operatiunea Unitatii de lupta impotriva crimei organizate din Cehia a avut loc la cateva momente dupa incheierea Consiliului de Ministri de la Praga, undeva in jurul orei 00.30 (ora Romaniei). Printre cei retinuti de autoritati se numara Jana Nagyova – directoarea Cabinetului sefului Guvernului, Petr Tluchor – fost lider al partidului parlamentar OSD, Ivan Fuksa – fostul ministru al agriculturii, Marek Snajdr – fostul ministru al sanatatii si Ondrej Palenik – fostul sef al serviciilor de informatii militare.

Toti oficialii politici retinuti de Unitatea de lupta impotriva crimei organizate cehe sunt apropiati ai premierului in exercitiu de la Praga, Petr Necas (foto). Desi, purtatorul de cuvant la politiei din Cehia a refuzat sa comenteze evenimentul, se pare ca aceasta operatiune a fost pregatita cu minutiozitate de autoritati.

Sursa foto: orer.eu