Demonstratii la Hong Kong impotriva extradarii “Cartitei” Snowden

Cateva sute de persoane au participat, astazi, la un protest organizat la Hong Kong, acestea cerand Guvernului sa nu accepte extradarea lui Edward “Cartita” Snowden, fostul angajat CIA care a declansat imensul scandal al programelor de supraveghere ale autoritatilor SUA.

Activisti pro-democratie si pentru drepturile omului, dar si un numar mare de expati care locuiesc in Hong Kong au participat la un protest in care Guvernul era rugat sa nu il extradeze pe Edward Snowden. 

Edward Snowden s-a refugiat la Hong Kong din data de 20 mai, exact in ziua cand s-a declansat scandalul legat de programele de suraveghere americane. Acesta este primul protest pro-Snowden organizat in Hong Kong. 

Sloganurile cele mai des auzite au fost „Aparati discursul liber“, „Protejati-l pe Snowden“, „NU extradarii“ si „Respectati legile Hong Kongului“. Multi dintre protestatari au purtat masti cu chipul lui Edward Snowden si au fluierat creand un zgomot infernal, aluzie la porecla de whistle blower pe care autoritatile americane i-au dat-o fostului angajat CIA.

Sursa foto: stirileprotv.ro