Demonul IGOR BEZLER, catre un jurnalist britanic: Sa nu crezi ca nu te IMPUSC!

 IGOR BEZLER, poreclit Demonul, este cel mai temut dintre toti liderii rebeli din estul Ucrainei. Saptamana  trecuta un jurnalist britanic a reusit sa obtina permisia de  a-i lua un interviu. Nu a fost o idee prea buna, ziaristul fiind la un pas sa fie executat!

Demonul nu ofera interviuri, dar jurnalistul britanic Shaun Walker si o jurnalista din Rusia au reusit sa obtina incuviintarea sa pentru unul. Joia trecuta, cei doi au ajuns la cartierul sau general din orasul Gorlovka.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Se stie cu EXACTITATE locul din care a fost lansata RACHETA

Jurnalistii au fost dusi sa vada prizonierii separatistilor. Unul dintre ei era Vasil Budik, un jurnalist local arestat pentru asa zise legaturi cu partidul ucrainean Sectorul de Dreapta. Acesta era prizonier de aproape trei luni si a fost subiectul unei false executii.

Alt prizonier era un suedez in varsta de 64 de ani, care insa nu a vrut sa spuna ce facea atunci cand a fost capturat, desi a marturist ca nu era implicat in lupte. Pe langa ei, mai erau si cativa soldati ucraineni. Unul dintre acestia era insotit de sotia sa care venise de la Kiev si acceptase sa ramana prizoniera pentru a fi alaturi de el.

La un moment dat, Demonul a intrat in camera prizonierilor si le-a spus jurnalistilor ca e gata sa dea interviul, dar, pe masura ce grupul se indrepta catre biroul sau, temutul lider a devenit tot mai agitat si nervos, cand jurnalistii l-au intrebat de ce-i tine pe oameni prizonieri.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Interceptarile dintre rebeli, AUTENTIFICATE

“Singurul motiv pentru care ei sunt aici este ca sunt soldati ai armatei ucrainene. Cei care lupta ca soldati sunt prizonieri. Pe cei care lupta in batalioanele de voluntari ii interogam si apoi ii impuscam pe loc. De ce sa avem mila de ei?”, a spus liderul separatist.

Omul devenea tot mai nervos. “Ar trebui sa vedeti ce le fac ei oamenilor mei. Le taie capetele si isi fac nevoile in castile lor. Sunt fascisti! Asa ca, de ce sa mai stam la ceremonii cu ei? Interogatoriu, executie si asta e. Ii voi spanzura pe nenorocitii aia de toti stalpii!”, a spus Demonul.

In acel moment, Demonul a observat ca jurnalista din Rusia avea un reportofon si ca Shaun Walker lua notite pe carnetelul sau. Brusc, i-a apucat reportofonul jurnalistei si i-a ordonat unui soldat sa il sparga de perete. Apoi i-a luat carnetul jurnalistului britanic si a inceput sa rupa paginile cu gesturi violente.

Protestele jurnalistilor nu au facut decat sa-i sporeasca furia. Bezler le-a spus subordonatilor “Ardeti-le carnetele! Confiscati-le toata aparatura electronica! Cautati bine pentru orice material compromitator si distrugeti-l! Daca gasiti orice, executati-i ca spioni!”.

“Sa nu credeti nici macar o secunda ca voi ezita sa va impusc”, le-a mai spus Bezler.

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, Demonul si o unitate din subordinea sa sunt responsabili pentru doborarea avionului Malaysia Airlines MH17, in urma cu doua saptamani,  noteaza The Guardian.