Dentistul este, din nou, DECONTAT de Stat

Statul DECONTEAZA din nou tratamentele la DENTIST, dupa ce acum un an taiase finantare, insa doar copiii, veteranii sau revolutionarii vor avea parte de gratuitate. Ceilalti vor suporta 40 la suta din factura, informeaza Digi24.ro.

Totusi, din punctul de vedere al STOMATOLOGILOR cei 2.000 de lei pe luna pe care fiecare medic ii are la dispozitie pentru toti pacientii sunt oricum insuficienti.

Incepand cu 1 iunie, 24 de proceduri medicale STOMATOLOGICE vor fi DECONTATE de Casa de Asigurari de Sanatate, bugetul alocat fiind de 80 de milioane de lei.

Citeste si: PESTE 70.000 DE PACIENTI DIN STRAINATATE S-AU OPERAT SI TRATAT IN ROMANIA ANUL TRECUT SI IN 2014

Pe langa faptul ca serviciile medicale sunt limitate la cei 2.000 de lei lunar, banii dati de Casa de Asigurari nu acopera si cheltuielile cu tratamentul. De exemplu, consultatia, care include un control oncologic si igienizare, este platita cu 133 de lei de CNAS. In cabinete, aceste proceduri ajung sa coste chiar si 280 de lei. O extractie cu anestezie este DECONTATA cu 20 de lei, desi costul real este 100 de lei, mai scrie sursa citata.

Citeste si: SERVICIILE PSIHOLOGICE PENTRU COPIII CU TULBURARI DIN SPECTRUL AUTIST SI PSIHOTERAPIA VOR FI DECONTATE

“Medicul, pentru un plafon de 2.000 de lei, nu este interesat sa intre in contract cu Casa”, afirma dr. Alexandru Brezoescu, presedintele Colegiului Medicilor Dentisti din Bucuresti.

Patru din zece copii de pana in 13 ani au carii la dintii definitivi, iar aproape 90 la suta dintre acestea sunt netratate. La nivelul intregii tari, aproape ca nu exista roman care sa nu aiba cel putin o carie.

Sursa foto: realitatea.net