DENUNTUL LUI GABRIEL SANDU IMPLICA NUME GRELE: PDL, finantat din fonduri ilegale. Cand am inteles mecanismul, mi-a fost teama sa il denunt

Dezvaluiri incendiare facute de fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, care le-a spus procurorilor DNA ca sume foarte mari de bani se scurgeau din buget in campaniile electorale ale PDL. Ulterior, dupa castigarea alegerilor, cei implicati isi recuperau investitia acordand contra unor comisioane contracte unor societati dispuse sa plateasca anumite sume. Gabriel Sandu nominalizeaza chiar o anumita firma paravan folosita pentru astfel de operatiuni ilegale. Campaniile electorale au costat peste 2,7 milioane de euro, potrivit fostului ministru.

Potrivit relatarii facute de Gabriel Sandu, mecanismul era unul deja cunoscut: persoana care dorea o functie publica venea cu bani din surse proprii, dupa care isi recupera sumele prin contracte din bani publici.

Dezvaluirile fostului ministru arata cum banii publici au intrat in buzunarul PDL in mai multe campanii electorale.

Citeste si: DNA a probat faptele comise de Elena Udrea cu denuntul lui Dinu Pescariu

Denuntul a fost facut de fostul ministru Gabriel Sandu la inceputul lunii ianuarie, declaratia sa fiind una ampla cu privire la modul in care i s-a propus sa primeasca bani de la Claudiu Florica prin intermediul lui Dorin Cocos. 

In denunt se arata ca Gabriel Sandu a mai povestit ca in 2009 a avut o serie de discutii cu premierul Emil Boc, cu Elena Udrea si cu Gheorghe Gherghina in legatura cu obtinerea semnaturilor pentru trecerea prin guvern a hotararii prin care urma sa se obtina contractul Microsoft. 

“I-am dat 30.000 de euro lui Blaga pentru candidatura la primarie”, a dezvaluit Gabriel Sandu. Prin cei mentionati se mai numara si Gheorghe Stefan, Gheorghe Scripcaru, Roberta Anastase, dar si Cezar Preda.

Citeste si: DNA: Elena Udrea a facut presiuni pentru Microsoft. O parte din mita a fost folosita de PDL

“2,45 milioane euro a costat campania prezidentiala din 2009”, le-a mai spus Sandu procurorilor.

Si numele fostului presedinte apare in denuntul sau. Astfel, Traian Basescu ar fi finantat campania electorala cu peste un milion de euro.

“400.000 de euro cash au mers la Roberta Anastase in 2009”, a mai spus Sandu.

“Cand am inteles mecanismul, mi-a fost teama sa il denunt”, le-ar fi spus Gabriel Sandu procurorilor DNA.