Depresia de sărbători ‘’lovește’’ 60% din planetă – Top 3 sfaturi să aparții celor 40%

Sărbătorile sunt prilejul perfect să facem un bilanț asupra realizărilor din ultimele luni. Tot atunci avem ocazia să dăm curs unei noi liste de dorințe pentru un viitor mai împlinit decât ceea ce am trăit până în prezent. Sărbătorile sunt practic etapele în care punem punct unei perioade din viața noastră și în care deschidem ușa către noi oportunități de viață. Din păcate, mai mult de jumătatea din populația lumii experimentează stări de anxietate și depresie care umbresc entuziasmul față de viitor. Proiectele neterminate, rutina de la job, dezechilibrul dintre viața profesională și cea familială, eșecurile financiare – toate acestea, plus multe altele creează panică și angoasă transformând sărbătorile într-un dezastru. Dacă te regăsești în rândurile de mai sus, află că, etapa prin care treci este perfect normală și trecătoare.

Cum trebuie să arate ‘’lista de sărbători’’ pentru o atmosferă reușită?

Multe persoane aleg să discute cu un specialist pentru a-și înțelege stările și a-și calma emoțiile înainte să fie prea târziu. Noi îți oferim o serie de sfaturi practice și plăcute prin care ții la distanță umbrele care-ți dau târcoale anihilând magia sărbătorilor.

Sărbătorile, oricare ar fi ele sunt despre despre fericire, căldură, emoție și timp de calitate petrecut cu tine. Așadar, dă curs strict vizitelor care-ți fac plăcere, față de cei dragi fă gesturi sincere și renunță la invitații din obligație, cheltuieli inutile, cumpărături haotice și ideea de a ieși totul cum vezi în filme. 

Pe locul doi în lista motivelor care îi fac pe oameni să se simtă deprimați este singuratatea care devine și mai apăsătoare în zilele festive. Dacă din orice motiv sărbătorile te prind singur, atunci folosește acest lucru în favoarea ta. Planifică o vacanță de unul singur la schi. Ieși în oraș la evenimentele de sezon, invită-ți prietenii la o seară de filme și povești, sau dă-ți răgaz să faci ceva ce nu ai avut timp până acum să realizezi.

Restabilește echilibrul emoțional prin terapie cu fotoliile de masaj Fujiiryoki, în timp ce privești un film sau citești o carte relaxantă. O oră de masaj îți oferă ocazia de a te echilibra emoțional, de a te stabiliza fizic și de a elibera în organism endorfine, care cresc starea de bine.

Odată cu sărbătorile, rețelele sociale abundă în poze cu chipuri fericite și vacanțe cu peisaje de vis. Automat, în mintea privitorului se declanșează comparații cu propria viață și evident, încep să-și facă loc frustrările și complexele. Viața din online reprezintă un filtru nerealist, deoarece în poze nu se văd grijile, oboseala sau epuizarea, ci doar ceea ce aleg oamenii să expună public.

Tulburările sezoniere sunt inevitabile, dar doar de tine depinde să faci parte din cei 40% de persoane care nu au experimentat așa ceva. Autodisciplina, prioritizarea lucrurilor care contează cu adevărat și disciplinarea minții de a vedea partea pozitivă sunt tactici eficiente prin care sărbătorile sunt fericite în realitate, nu doar în Social Media.

Sursa foto: unsplash.com