Deputat in Bundestag, la RFI: Victoria lui Iohannis, baza perfecta pentru intarirea relatiilor cu Germania si intreaga UE

Relatiile romano-germane se vor imbunatati “substantial”, dupa alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte. Declaratia a fost facuta la RFI de Bernd Fabritius, deputat de origine romana in Bundestag. El se arata convins ca investitorii germani vor veni in numar mai mare in Romania.

Bernd Fabritius spune ca imaginea Romaniei in plan extern se va ameliora, dupa alegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte.

El mai crede ca relatia cu Germania va avea de castigat: “Aceasta relatie care deja in momentul actual este foarte buna se va imbunatati in mod substantial, prin faptul ca Romania are un presedinte care nu este corupt politic, care este un reprezentant al unui principiu democratic si al unui stat de drept. Sunt convins ca va fi o baza perfecta pentru intarirea acestor relatii nu numai cu Germania, ci cu intreaga Uniune Europeana”.

Citeste si: Klaus Iohannis a dat autografe aproape 3 ore, dupa ce si-a lansat cartea “Pas cu pas” la Targul Gaudeamus

Vor creste investitiile germane in Romania? “Sunt convins de acest lucru, deoarece daca un investitor se poate baza ca tara este intr-o situatie de stabilitate politica si cu un sistem de drept incoruptibil, asta este un avantaj mare si sunt convins ca va duce la o crestere a investitiilor”, apreciaza deputatul ales pe listele Uniunii Crestin-Sociale (CSU).

Intrebat cum l-ar descrie pe Klaus Iohannis, Bernd Fabritius a raspuns: “Este un om foarte dedicat problemelor, temelor de care se preocupa, este pragmatic, un politician realist”.

Citeste si: Financial Times: Victoria lui Klaus Iohannis, cel mai bun eveniment politic din Europa