Deputat PC exclus din partid pentru ca a sustinut candidatura lui KLAUS IOHANNIS

Biroul Executiv Central al Partidului Conservator (PC) a decis, marti, excluderea din partid a deputatului OVIDIU RAETCHI din cauza optiunilor liberale ale acestuia si a faptului ca si-a exprimat, in mod public, sustinerea candidaturii prezidentiabilului ACL, KLAUS IOHANNIS.

Codrin Scutaru, vicepresedintele PC, a precizat pentru Mediafax ca motivatia excluderii lui Ovidiu Raetchi este ca acesta a avut pozitii publice privind sustinerea candidatului PNL, Klaus Iohannis, dupa ce l-a sustinut in trecut si pe Crin Antonescu.

CITESTE SI: DRAGNEA: UDMR sa nu creada vreodata ca proiectul de autonomie va prinde viata in aceasta tara 

“PC a sustinut consecvent candidatura lui Victor Ponta, suntem in alianta cu PSD, UNPR si nu putem avea pozitii publice care deviaza de la politica partidului. Ovidiu Raetchi l-a sustinut ba pe Crin Antonescu, acum a scris pe blog ca il sustine pe Iohannis. Nu putem tolera la nivel de partid acest lucru”, a spus Scutaru.

CITESTE SI: Asociatia Clubul National Taranist-PNTCD sprijina candidatura lui IOHANNIS la prezidentiale 

Vicepresedintele PC a adaugat ca decizia de excludere a fost luata in BEx cu doar o abtinere. La scurt timp dupa excluderea sa din PC, Raetchi a scris pe Facebook: “Decizie corecta, vom gestiona civilizat ruptura. Vreau sa fac politica de dreapta, cred ca e corect pentru Romania sa avem un presedinte de dreapta, era o incompatibilitate de idei care nu putea fi tinuta in acelasi spatiu politic”

Sursa foto: realitatea.net