Deputat PNL: Acordul cu FMI e blocat intrucat Guvernul nu si-a indeplinit angajamentele

Deputat PNL: Acordul cu FMI e blocat intrucat Guvernul nu si-a indeplinit angajamentele

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu a declarat, luni, ca acordul cu FMI este blocat intrucat Guvernul “nu si-a indeplinit angajamentele” si, in plus, “a mintit” in 2014 spunand ca are acordul pentru amanarea calendarului de liberalizare a preturilor la energie si gaze. 

“si de data aceasta, acordul cu FMI nu se finalizeaza cu o scrisoare de intentie pentru ca actualul Guvern nu si-a indeplinit angajamentele fata de organismele internationale legat de reformele in companii si nu s-au inteles legat de calendarul de liberalizare a preturilor la energie si gaze pentru personalul casnic. Aici Guvernul Ponta a mintit: anul trecut ne-a spus ca are acord cu CE, ca are acord privind amanarea calendarului de liberalizare a preturilor la energie si gaze si lucrul acesta ni l-au confirmat cei de la CE si FMI, ca Guvernul nu are o aprobare din partea CE”, a spus Ialomitianu, fost ministru al Finantelor.

Citeste si: VICTOR PONTA: Sunt DOUA PUNCTE asupra carora nu avem acord cu FMI

El a precizat ca in acest moment acordul cu FMI este blocat.

“Sunt niste puncte de vedere separate. FMI spune ca actualul Guvern nu a facut nimic vizavi de ceea ce s-a angajat, iar Guvernul ne spune ca totul e roz. Suntem intr-un impas si pentru Romania e un lucru rau, pentru ca se transmite un mesaj rau pentru creditorii externi, pe pietele financiare”, a spus Ialomitianu.

El a facut aceste declaratii dupa ce a participat, in calitate de membru al Comisiei de buge