Deputat urmarit PENAL pentru coruptie

Deputatul DORINEL URSARESCU este cercetat pentru sprijinirea unui grup infractional suspectat de EVAZIUNE cu produse petroliere achizitionate din Bulgaria, parlamentarul fiind suspectat ca, pentru interventiile sale, ar fi acceptat sa primeasca 100 de euro pentru fiecare tona de motorina vanduta.

URSARESCU este acuzat de infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, potrivit unui comunicat al DNA, citat de Agerpres.

Citeste si: VIOREL HREBENCIUC A DEMISIONAT DIN PARLAMENT

In acelasi dosar au fost pusi sub acuzare Valentin Grosu, la data faptelor sef al Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Bacau (DJAOV), si Andrei Razvan, la data faptelor inspector in cadrul Serviciului coordonare echipe mobile si supraveghere produse accizabile — Directia supraveghere accize si operatiuni vamale din Autoritatea Nationala a Vamilor, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de trafic de influenta.Autoritatii Nationale a Vamilor — Directia supraveghere accize si operatiuni vamale.

De asemenea, procurorii au inceput URMARIREA PENALA pe numele lui Marius Craciun, acuzat de doua infractiuni de cumparare de influenta si instigare la folosire a influentei sau autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 — aprilie 2013, Marius Craciun a initiat un grup infractional organizat cu scopul de a savarsi infractiuni de evaziune fiscala prin derularea unor ample operatiuni de achizitii intracomunitare de combustibili si comercializarea acestora pe piata interna, fara plata TVA si a accizelor datorate bugetului de stat.

Aceste fapte au avut drept consecinta PREJUDICIEREA bugetului de stat cu suma totala de 4.520.880 lei (echivalentul a 1.033.495 euro).

Mecanismul viza in esenta achizitia din Bulgaria de motorina scutita de plata TVA si comercializarea ei pe piata interna, colectand TVA aferenta livrarilor.

In activitatile desfasurate, Marius Craciun a beneficiat de sprijinul si bunavointa unor persoane influente politic sau functionari din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), sprijin concretizat in: numirea la conducerea Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Neamt, prin influenta deputatului DORINEL URSARESCU, a unei persoane agreate; desigilarea cisternelor de catre angajatii DJAOV Neamt imediat dupa sosirea acestora si asigurarea fluxului de aprovizionare, prin influenta exercitata de Valentin Grosu Valentin.

Citeste si: SEBASTIAN GHITA CERE SUSPENDAREA LUI SOVA SI HREBENCIUC

Deputatul DORINEL URSARESCU a fost presedinte al filialei PNL Neamt, functie din care a demisionat la sfarsitul lunii august 2014 si s-a inscris in Partidul Liberal Reformator.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Sursa foto: ziarulceahlaul.ro