Deputatele ACL Pocora si Turcan, despre motivele pentru care Pricopie trebuie sa isi dea DEMISIA din fruntea EDUCATIEI

Somaj in randul tinerilor, saracie, mizerie si grupuri de intereseze care graviteaza in jurul Ministerului Educatiei. De aceasta parere sunt politicienii ACL, consultati de Mondo News in privinta motivelor care au dus la initierea MOTIUNII simple pe EDUCATIE, dezbatuta marti in plenul Camerei Deputatilor.

Prin MOTIUNEA simpla cu titlul “PSD amaneteaza EDUCATIA pentru a achizitiona voturi”, parlamentarii ACL ii solicita demisia ministrului Educatiei, Remus Pricopie, precum si retragerea Ordonantei de Urgenta 49/2014, prin care se modifica Legea Educatiei.

Semnatarii motiunii ii cer ministrului Educatiei, REMUS PRICOPIE, abrogarea OUG 49/2014, finantarea corecta a EDUCATIEI romanesti, descentralizarea reala si depolitizarea scolii romanesti, renuntarea la a treia sesiune de bacalaureat si rezolvarea de urgenta a problemei manualelor scolare.

Citeste si: MOTIUNEA SIMPLA PE EDUCATIE VA FI DEZBATUTA MARTI IN PLENUL CAMEREI DEPUTATILOR

Contactat de MONDO NEWS, deputatul PNL Cristina Pocora considera ca scandalul manualelor, cu care a debutat prima zi de scoala, este consecinta razboiului dus de grupurile de afaceri “clientelare PSD, care actioneaza in proximitatea Ministerului Educatiei, in complicitate cu inalti functionari ai acestei institutii si care se razbioesc intre ele pentru a accesa fonduri uriasi din bani publici, pe calea unor licitatii trucate si, apoi, contestate”.

“Prin modul dezastruos in care gestioneaza Invatamantul, Guvernul Ponta condamna jumatate din generatia de tineri 2014 la saracie, somaj si mizerie. (…) Tot prin ordonanta se infiinteaza colegii postliceale in facultati, ceea ce inseamna mai multi bani de la buget catre facultati, alocati in mod arbitrar”, mai spune Pocora.

De altfel, liberala da vina pe fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu. In opinia ei, “doamna Andronescu si gasca ei dau, acum, un mare ajutor facultatilor private dezvoltand o specie de colegiu tehnic fara nevoia depasirii Bac-ului. Concret, elevul care nu a luat Bac-ul poate merge la <<Colegiul fara Bac Andronescu-Pricopie>>, evident, pe banii parintilor”.

La randul sau, deputatul PDL, Raluca Turcan, ne-a declarat ca Opozitia asteapta demisia ministrului Pricopie.

“Prin motiunea pe Educatie, dorim sa tragem un semnal de alarma in privinta lipsei de viziune, de eficienta si de decizie care domina Ministerul Educatiei.

In primul rand, elevii de clasele I, II au inceput scoala fara manuale pe banci din cauza clientelismului in procesul de licitatie a manualelor.

In al doilea rand, au existat o serie de ordonante promovate netransparent prin care se face rabat de la standardele de calitate si performanta in educatie, se aduc recentralizarea si politizarea in conducerea institutiilor de invatamant si se favorizeaza grupurile economice de interese care graviteaza in jurul Ministerului Educatiei.

Citeste si: REMUS PRICOPIE: MANUALELE DIGITALE VOR FI IN SCOLI INTR-UN TIMP FOARTE SCURT

Am solicitat aborgarea OUG 49 care bulverseaza functionarea sistemului, fara repere de calitate. De asemenea, am solicitat demisia ministrului Educatiei si i-am transmis ca un pas inapoi din functia de ministru nu este un gest umilitor, ci o asumare a raspunderii pentru o serie de greseli facute in mod repetat la nivelul conducerii Ministerului Educatiei”, a mai spus Turcan pentru MONDO NEWS.

Sursa foto: ziuaveche.ro