DEPUTATII au adoptat completarea OUG referitoare la functionarea si organizarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta

RAZVAN MIRONESCU, FONDURI EUROPENE, SITUATIE GRAVA, ROMANIA, RABURSARI, CEREI DE PLATA, COMISIA EUROPEANA, POS CCE, POSDRU, POS MEDIU, GUVERNUL PONTA, EUGEN TEODOROVICI

Comisia de Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor a adoptat marti, cu unanimitate de voturi, RAPORTUL asupra proiectului de Lege pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.34/2008 privind ORGANIZAREA si FUNCTIONAREA SISTEMULUI NATIONAL UNIC pentru APELURI de URGENTA.

Concret, in urma adoptarii legii, SERVICIUL NATIONAL APELURI de URGENTA (SNAU) va avea atasat un NUMAR SUPLIMENTAR 113, destinat EXCLUSIV transmiterii mesajelor de urgenta de tip TEXT ( SMS) de catre persoanele cu DIZABILITATI de tip HIPOACUZIC ( care nu pot auzi sau vorbi) . Acestea au posibilitatea dea a-si pre-inregistra nr de telefon direct, on-line sau prin intermediul asociatiilor de profil, intr o baza de date nationala care va fi administrata de STS. Se rezolva astfel o problema deosebit de importanta, aceea a accesului acestor persoane cu dizabilitati la SNAU .

CITESTE SIDEPUTATII au DECIS ca 10 MAI sa fie declarata ZI DE SARBATOARE NATIONALA

In cadrul dezbaterilor din Comisie, deputatul RAZVAN MIRONESCU (PNL, foto) a solicitat reprezentantilor STS si ANCOM prezenti la sedinta adoptarii procedurii de pre-inregistrare in vederea simplificarii ei si posibilitatii inscrierii centralizate de catre unitatile de invatamant speciale si de catre asocoatiile de profil a tuturor PERSOANELOR HIPOACUZICE care doresc sa aiba acces la NUMARUL UNIC de URGENTA 113.

De asemenea , deputatul RAZVAN MIRONESCU a adresat sefului Directiei  pentru apel unic de urgenta, General de Brigada DANUT POPESCU , invitatia de a face o prezentare a numerelor de urgenta 112 si 113 catre elevii Scolii Gimnaziale Special pentru deficienti de auz “Sfanta Maria ” din sectorul 6 si familiile acestora. Invitatia a fost acceptata fara ezitare , detaliile urmand a fi stabilite dupa intrarea in vigoare a legii.

Sursa foto: realitatea.net