Deputatii au aprobat majorarea salariile primarilor prin Ordonanta de Urgenta

Camera Deputatilor a aprobat, marti, majorarea salariilor primarilor de la 1 iulie 2014, un amendament in acest sens fiind introdus la ordonanta 103/2013, la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea, informeaza postul Realitatea Tv.

Deputatii au adoptat Ordonanta 103/2013 cu 310 voturi “pentru”, 22 de voturi “impotriva” si 15 abtineri.

Reprezentantul Guvernului a aratat ca nu vor fi alocati bani in plus la buget si ca masura se aplica de la 1 iulie pentru incadrarea in plafonul bugetar. De asemenea, aceasta a aratat ca la consiliile judetene nu se va face nicio marire de salarii, vor creste doar salariile primarilor si ale viceprimarilor de comune.

Citeste si: Legea insolventei a picat la Senat. Proiectul a fost initiat de PSD 

Potrivit articolelor adoptate de deputati, incepand cu data de 1 iulie 2014, pentru functiile de demnitate publica alese de la nivelul administratiei publice locale, indemnizatiile se stabilesc potrivit Legii cadru 284/2010, respectiv prin inmultirea coeficientilor de ierarhizare prevazuti cu valoarea de referinta de 600 lei.

Pentru cei ale caror indemnizatii stabilite pentru luna iunie 2014 sunt mai mari decat cele stabilite in Legea-cadru 284/2010, se mentine in plata cuantumul indemnizatiilor avute.

Pentru consilierii locali, respectiv consilierii judeteni, indemnizatiile de sedinta prevazute in Legea nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali, se stabilesc prin aplicare la indemnizatiile corespunzatoare primarilor, primarului general, respectiv presedintilor consiliilor judetene stabilite, conform prevederilor legale in vigoare, pentru luna decembrie 2013.

Sursa foto: lexcafe.ro