DEPUTATII au HOTARAT: CONTURILE partidelor nu pot fi EXECUTATE SILIT

Proiectul initiat de trei senatori PSD si sustinut de liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, prin care conturile partidelor nu mai pot fi executate silit, a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputatilor, for decizional. Initiativa legislativa fusese adoptata de plenul Senatului in 29 februarie, aminteste Newsro.

Propunerea legislativa modifica articolul 16 din legea nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, in sensul ca se anuleaza limitarea tipurilor de actiuni pentru care se inchiriaza spatiile aflate in patrimoniul partidelor politice.

In legea initiala se prevedea ca aceste spatii pot fi inchiriate doar pentru conferinte, actiuni social-culturale sau pentru organizarea birourilor parlamentare.

In noua forma a legii, inchirierea acestor sedii de partid trebuie sa se faca pentru actiuni care nu aduc atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic. De asemenea, potivit proiectului, toate conturile bancare de campanie au statut de afectatiune speciala si nu sunt supuse executarii.

Astfel, conturile de campanie ale partidelor parlamentare nu pot fi blocate, in cazul unor datorii mari pe care partidele le au la bugetul de stat.

Sursa foto: jurnalul