Deputatii au RESPINS infiintarea unei COMISII DE ANCHETA privind FONDUL DE REZERVA al Guvernului

Deputatii au respins, miercuri, propunerea PNL referitoare la infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind utilizarea FONDULUI DE REZERVA al Guvernului in anii 2013 si 2014, precum si modul in care au fost finantate obiectivele de investitii in temeiul OUG nr. 28/2013, in anul trecut.

Constituirea comisiei a fost respinsa cu 180 voturi “pentru”, 95 “impotriva” si sapte abtineri.

“Acest vot arata ca nu va pasa cum sunt cheltuiti banii publici, ci va pasa sa-i salvati scaunul lui Victor Ponta si a lui Liviu Dragnea”, a spus dupa vot liderul deputatilor PNL, LUDOVIC ORBAN.

Citeste si: LASZLO BORBELY SCAPA din nou de URMARIREA PENALA. UPDATE

“Votul parlamentarilor din cercul Puterii nu mai surprinde pe nimeni, dovedind, inca o data, ca PSD nu se da inlaturi de la nimic pentru a-l proteja pe premierul Victor Ponta. Pozitia PSD manifestata prin vot confirma faptul ca banii din Fondul de Rezerva al Guvernului au fost folositi drept mita electorala pentru racolarea primarilor. Aceste sume au reprezentat, totodata si principala sursa de finantare a campaniei electorale a lui Victor Ponta, un abuz fara precedent de care actuala Putere se face vinovata. Astazi, pentru a ascunde aceste excese, PSD a ales sa blocheze un demers parlamentar legitim, menit sa faca lumina si sa ofere informatii concrete privind cheltuirea banului public”, afirma intr-un comunicat de presa si CRISTINA POCORA, purtatorul de cuvant al Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

PNL considera ca, prin modul de alocare a banilor publici, Guvernul, in frunte cu prim-ministrul, a comis o “grava discriminare” la adresa cetatenilor, avand in vedere ca doar locuitorii din localitatile conduse de primari PSD si, mai ales, de primarii care au migrat in PSD, au beneficiat de investitii publice si de o imbunatatire a nivelului de trai.

Citeste si: MOTIUNEA SIMPLA pe tema FONDURILOR EUROPENE, RESPINSA de deputati

“Gestul de astazi al parlamentarilor PSD de a respinge cererea formulata de PNL se constituie intr-o fapta ce pune in pericol principiile statului de drept, anuland dreptul de control al Parlamentului asupra activitatii Executivului. Dupa ce, pana acum, parlamentarii Puterii au facut zid in jurul alesilor cu probleme in justitie, astazi, aceiasi deputati au trecut la nivelul urmator, transformandu-se intr-un paravan in spatele caruia banii publici devin instrumente de santaj si de cumparare a voturilor romanilor”, mai spune CRISTINA POCORA.

Aceasta mai arata ca PNL va continua sa monitorizeze Guvernul in legatura cu modul in care distribuie banii din Fondul de Rezerva a Guvernului si va semnala mereu in spatiul public derapajele si abuzurile premierului Victor Ponta si ale echipei sale de ministri alaturi de care “nu conteneste sa aloce discretionar resursele financiare ale statului”.