Deputatii decid luni daca iau act de DEMISIA lui HREBENCIUC

Deputatii se vor reuni luni, in plen, pentru a lua act de DEMISIA lui VIOREL HREBENCIUC din Parlament. Acesta si-a anuntat DEMISIA martea trecuta, dupa ce procurorii DNA au cerut incuviintarea arestarii sale preventive in dosarul retrocedarilor.

Pentru ca VIOREL HREBENCIUC sa nu mai aiba imunitate este necesar ca jumatate plus unu dintre deputati (203) sa fie prezenti la sedinta de luni si sa ia act de demisia acestuia, informeaza Hotnews. Potrivit evz.ro, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a trimis duminica sms-uri deputatilor PSD, carora le-a cerut sa fie prezenti la sedinta la care ar urma sa participe si Victor Ponta.

Citeste si: ROBERT CAZANCIUC: NU AM FOST CONTACTAT NICI DE SOVA, NICI DE HREBENCIUC PENTRU ELABORAREA UNUI PROIECT LEGISLATIV

DEMISIA lui HREBENCIUC din Parlament va deveni valida odata cu publicarea in Monitorul Oficial, iar din acel moment procurorii DNA pot cere oricand in instanta arestarea sa. In cazul in care in Camera Deputatilor nu va fi cvorum si nu se va lua act de demisia lui HREBENCIUC, Comisia juridica a Camerei trebuie sa se intruneasca pentru a lua in discutia cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive.

HREBENCIUC este urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Citeste si: VIOREL HREBENCIUC: CASA IN CARE LOCUIESC CU FIUL E CUMPARATA DE LA MIRON MITREA

In acelasi dosar, Andrei Hrebenciuc, fiul lui VIOREL HREBENCIUC, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zile, pentru constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta si spalare de bani.