Deputatul IOAN ADAM a primit mandat de ARESTARE PREVENTIVA

Deputatii IOAN ADAM si ION DINITA se afla la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca, joi dupa-amiaza, propunerilor de ARESTARE PREVENTIVA a lor, formulate de procurorii anticoruptie.

UPDATE 17.59: Deputatul IOAN ADAM a primit mandat de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile in dosarul retrocedarilor in care este cercetat alaturi de VIOREL HREBENCIUC. El se afla la aceasta ora impreuna cu avocatii si cateva rude la ICCJ. Decizia instantei nu este definitiva. Ramane de vazut daca Ioan Adam se va prezenta singur la o sectie de politie sau va asteapta acasa sa vina politia sa-l duca in arest.

UPDATE 17.21: Deputatul PC ION DINITA va fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR in dosarul sefului suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Brasov Aristotel Cancescu privind atribuirea ilegala a unor contracte de catre autoritatea locala, au hotarat, joi, judecatorii instantei supreme.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la aceeasi instanta.

UPDATE 16.15: Deputatul ION DINITA a parasit sediul ICCJ fara sa faca nicio declaratie jurnalistilor.

Avocatul sau, GHEORGHITA MATEUT, a declarat jurnalistilor ca deputatul ”a reusit sa demonteze toate afirmatiile”.

”A reusit sa demonteze toate afirmatiile. Sunt fapte comerciale, nici nu avea vreo functie publica la acel moment. Sustinerile sunt la nivel de afirmatii, nu se justifica prin probe. Sunt contracte care au fost rezultatul unor proceduri legale”, a declarat avocatul.

”Nici nu i s-a reprosat vreo incalcare a vreunei dispozitii legale. Exclude orice legatura cu dreptul penal”, a precizat Mateut.

Niciunul dintre deputati nu a facut declaratii la intrarea in sediul instantei.

Propunerea de arestare a lui Adam va fi judecata de Aurel Ilie Gheorghe, iar a lui Dinita, de Simona Daniela Encean.

IOAN ADAM este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. In acest dosar, au fost arestati preventiv, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), fostul deputat PSD VIOREL HREBENCIUC, fiul acestuia, ANDREI HREBENCIUC, si PALTIN STURDZA, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare padure care ar fi fost retrocedate ilegal.

Citeste si: MAGISTRATII de la ICCJ decid joi soarta deputatilor IOAN ADAM si ION DINITA

Procurorii DNA sustin ca in aprilie 2012, prin intermediul deputatului IOAN ADAM, PALTIN GHEORGHE STURDZA le-a cerut judecatorilor Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna sa pronunte o hotarare judecatoreasca in favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea in posesia lui PALTIN STURDZA a unei suprafete de 43.227 de hectare de padure in Bacau, producand astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro.

Deputatul PC ION DINITA este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul lui ARISTOTEL CANCESCU, dupa ce Consiliul Judetean Brasov ar fi fost prejudiciat, in urma platilor nelegale facute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

Citeste si: ICCJ va dezbate joi cererea DNA de ARESTARE a deputatilor ION DINITA si IOAN ADAM

In documente din dosar anchetatorii arata ca SC Gotic SA, a deputatului Dinita, era una dintre firmele “de casa” ale Consiliului Judetean (CJ) Brasov, “calitate” rezultata din numarul contractelor atribuite, modalitatea de atribuire, cu modificarea ulterioara a pretului, precum si din continutul convorbirilor interceptate cu autorizarea instantei in cauza.

In cazul celor doi, parlamentarii au dat unda verde, in aceasta saptamana, pentru luarea de masuri preventive fata de ei.

Sursa foto: gandul.info