Deputatul ADRIAN MERKA a fost CONDAMNAT pentru CONFLICT de INTERESE

Deputatul ADRIAN MIROSLAV MERKA a fost CONDAMNAT, miercuri, de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la un an si sase luni de INCHISOARE cu SUSPENDARE pentru savarsirea infractiunii de CONFLICT de INTERESE, el fiind acuzat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca si-a angajat nelegal parintii la biroul sau parlamentar.

Decizia instantei nu este definitiva. ADRIAN MIROSLAV MERKA reprezinta in Parlament, din anul 2004, Uniunea Democratica a Slovacilor si Cehilor din Romania.

CITESTE SI: TONI DOBOS, condamnat la doi ani si sase luni de INCHISOARE CU SUSPENDARE 

ADRIAN MIROSLAV MERKA a fost trimis in judecata in iunie 2014 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), pentru ca a incalcat regimul juridic privind CONFLICTUL de INTERESE, deoarece, in calitate de deputat, a solicitat angajarea si a avizat contractele individuale de munca ale parintilor sai, prin care acestia au lucrat in perioada 15 decembrie 2008 — 17 octombrie 2011 in functia de sef cabinet in cadrul biroului sau parlamentar.

In urma semnarii contractelor de munca respective, parintii deputatului au realizat in mod direct un folos material in cuantum total de 39.180 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.

CITESTE SI: DAN VOICULESCU ramane cu CONDAMNAREA de ZECE ANI

Ancheta in acest caz a fost demarata in urma unei sesizari trimisa la Parchetul General de Agentia Nationala de Integritate (ANI) in noiembrie 2013.

Sursa foto: realitatea.net