Deputatul Dan Bordeianu, plecat de la PNL la PSD intre cele doua tururi, este urmarit penal pentru abuz in serviciu

Deputatul Dan Bordeianu, care a plecat de la PNL la PSD intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, este urmarit penal, suspectat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, intr-un dosar privind contractarea si executarea unor lucrari, transmite HotNews.ro, care citeaza o confirmare primita de la Parchetul General.

Oamenii legii au confirmat si faptul ca sotia deputatului, Nicoleta Bordeianu, ar avea la randul sau calitatea de suspect in dosar.

“Va comunicam faptul ca, in dosarul la care faceti referire, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus inceperea urmaririi penale fata de persoanele mentionate de dumneavoastra (avand calitatea de suspecti), sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu contractarea si executarea unor lucrari”, a mentionat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), la solicitarea HotNews.ro.

Citeste si: Deputatul PNL Dan Bordeianu a trecut la PSD

Surse judiciare au explicat ca Bordeianu are calitatea de suspect intr-un dosar penal instrumentat de Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul general. 

Parlamentarul Dan Bordeianu este aparat de casa de avocatura a fostului ministrul liberal al Justitiei, Tudor Chiuariu, condamnat definitiv pentru coruptie in dosarul Posta Romana la 3 ani si jumatate cu suspendare.

In 10 noiembrie, intre cele doua tururi de ale alegerilor prezidentiale, deputatul de Vaslui Dan Bordeianu a anuntat ca pleaca de la PNL la PSD, exprimandu-si sustinerea petru candidatul social-democrat Victor Ponta.

Foto: vremeanoua.ro