Deputatul Gheorghe Coman va fi judecat in libertate

Deputatul PC Gheorghe Coman va fi cercetat în libertate, urmand sa isi petreaca Revelionul acasa.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri seara cercetarea in stare de libertate a deputatului Gheorghe Coman in dosarul in care acesta este acuzat de folosirea influentei functiei de conducere din partid pentru obtinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Deputatul PC Gheorghe Coman s-a ales insa cu o restrictie. El nu are voie sa paraseasca Romania.

Instanta suprema a judecat in aceasta seara cererea procurorilor DNA de emitere a unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Gheorghe Coman, in referatul prin care procurorii DNA cereau arestarea preventiva aratandu-se ca acesta este o persoana cu o functie importanta si ca poate influenta ancheta, martorii si denuntatorul.

In cursul zilei de vineri, deputatul Gheorghe Coman a fost lasat fara imunitate parlamentara dupa ce deputatii au votat prin vot secret cu bile solicitarea Ministerului Justitiei privind incuviintarea arestarii preventive. Decizia a fost luata cu 190 de voturi “pentru”, 34 “contra” si 30 de abtineri.

Sursa foto: digi24.ro