Deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU a participat la intalnirea IFNEC de la SINAIA – FOTO

Deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU a participat, joi 22 octombrie, in calitate de Vicepresedinte al Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, la intalnirea International Framework for Nuclear Energy Cooperation (IFNEC) care s-a desfasurat in cladirea Cazinoului din Sinaia.

RAZVAN MIRONESCU a dezvaluit prin intermediul unei postari pe pagina sa personala de Facebook care au fost principalele subiecte de discutie dezbatute la intalnirea IFNEC.

„ Particip in calitate de Vicepresedinte al Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor la intalnirea IFNEC (International Framework for Nuclear Energy Cooperation). Se discuta subiecte de mare importanta pentru viitorul industriei nucleare in scopuri pasnice”, se arata in mesajul postat de RAZVAN MIRONESCU pe reteaua de socializare.

In perioada 22-23 octombrie 2015, la Casino Sinaia, Agentia Nucleara si pentru Deseuri Radioactive (ANDR) au avut loc lucrarile reuniunii Grupului de Coordonare, Comitetului Executiv de Coordonare si a intalnirii Grupului de lucru ‘Servicii Sigure in domeniul Combustibilului Nuclear’ din cadrul International Framework for Nuclear Energy Cooperation (I.F.N.E.C.).

Pentru al doilea an consecutiv Romania a fost gazda acestui important eveniment de talie internationala, cu participanti din peste 65 de tari precum SUA, Marea Britanie, Germania, Rusia, China, Japonia, Franta, Japonia, etc, reprezentanti ai institutiilor si organizatiilor internationale din domeniul energiei nucleare.

Lucrarile au fost impartite pe 2 module, cate unul pe fiecare zi:

— Pe 22 octombrie se va intruni Grupul de Coordonare,
—Iar data de 23 octombrie este destinata reunirii Comitetului Executiv de Coordonare.

Pe perioada celor 2 zile, workshop-urile au fost asigurate de participanti din domeniul industriei, participanti din state cu avansate tehnologii nucleare precum Acting Assistant Secretary for the Office of Nuclear Energy S.U.A.(D.O.E.)-John Kotek, Edward McGinnis — Asistent Adjunct al Secretarului de Stat privind Politica Internationala pentru Energie Nucleara si Cooperare (S.U.A.), directorul adjunct al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) — Mikhail Chudakov, directorul Comisiei Europene—Maurizio Boella, directorul Nuclear Energy Agency (NEA) William Magwood, reprezentanti din tarile membre dar si ministri, ambasadori si secretari de stat. Totodata, printre temele dezbatute amintim :implicarea factorilor de decizie din politica, industria nucleara, agentii de promovare a energiei si organizatiile internationale privind optiunile de management a deseurilor radioactive si a ciclului combustibilului nuclear uzat, siguranta energetica, dezvoltarea de servicii regionale sau multinationale privind gestionarea combustibilului nuclear uzat, provocari si oportunitati pentru energia nucleara.

Sursa foto: facebook / razvan mironescu