Deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU: Parlamentarii PSD trebuie sa-si clarifice de urgenta ATITUDINEA fata de ELECTORAT

Deputatul liberal RAZVAN MIRONESCU a emis un comunicat de presa in care ii provoaca pe parlamentarii social-democrati sa explice de ce au refuzat amendamentul sau privind SUPLIMENTAREA BUGETULUI pentru REABILITARILE TERMICE ale blocurilor din Capitala.

Potrivit sursei citate, RAZVAN MIRONESCU informeaza ca amendamentul pe care l-a pus pe masa de dezbatere in cadrul COMISIEI REUNITE de BUGET-FINANTE avea sustinerea cetatenilor din Bucuresti, dar facea si sens din punct de vedere economic, intrucat fondurile care mai sunt disponibile pentru REABILITAREA TERMICA se vor epuiza in cel mult 6 luni de la lansarea apelurilor de proiecte, in timp ce pentru ciclul de finantare 2014-2020 in Bucuresti mai sunt de reabilitat peste 5.000 de blocuri.

RAZVAN MIRONESCU doreste astfel sa afle de ce colegii sai parlamentari de la PSD au refuzat acest amendament in cadrul Comisiei, in ciuda tuturor argumentelor pe care deputatul le-a prezentat in favoarea alocarii suplimentare de fonduri pentru REABILITAREA TERMICA.

CITESTE SI: Deputatul RAZVAN MIRONESCU a initiat doua AMENDAMENTE in favoarea realizarii unor lucrari cu finantare guvernamentala in SECTORUL 6

Comunicatul integral al deputatului PNL RAZVAN MIRONESCU in cele ce urmeaza: 

In cursul zilei de 13 decembrie a.c. am sustinut in cadrul comisiilor reunite de buget-finante un amendament prin care am solicitat suplimentarea capitolului de reabilitare termica a locuintelor din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) cu 500 de milioane lei prin redistribuirea sumelor disponibile prin Programul National de Dezvoltare Locala si din alte capitole bugetare.

Acest amendament se justifica datorita faptului ca Romania s-a angajat sa implementeze politici publice privind cresterea eficientei energetice a cladirilor de locuit cu cel putin 20% pana in anul 2020, aceasta insemnand ca trebuie asigurate fondurile necesare de catre MDRAP in proportie de 50% din costul lucrarilor de reabilitare.

Pentru ciclul de finantare 2014-2020 in Municipiul Bucuresti mai sunt de reabilitat peste 5000 de blocuri, insa prin Axa 3.1 din Programul Operational Regional sunt disponibile doar 79,5 milioane de euro, bani care se vor epuiza cu siguranta in primele 6 luni dupa lansarea apelurilor de proiecte. De aceea, lucrarile de reabilitare vor trebui finantate din bugetul local si al MDRAP in proportie egala de 50%.

CITESTE SI: INTERVIU RAZVAN MIRONESCU: LEGEA “DAREA IN PLATA” REPREZINTA O SOLUTIE ECHITABILA A IMPARTIRII RISCURILOR AFERENTE INCHEIERII UNUI CREDIT IPOTECAR

Din pacate, chiar si in urma acestor argumente solide pe care le-am prezentat in fata comisiilor reunite de buget–finante, parlamentarii PSD care asigura majoritatea in cele doua comisii au votat in bloc impotriva acestui amendament. In acest fel, votul PSD limiteaza drastic posibilitatea, in special in cazul Municipiului Bucuresti, de a se efectua lucrari de reabilitare termica din fonduri publice.

Mentionez ca in perioada ramasa pana in anul 2020, cand se incheie actualul exercitiu financiar european, este esentiala alocarea treptata a fondurilor pentru programul de reabilitare termica, aceasta fiind pe de o parte ceruta de toti locuitorii Bucurestiului, iar pe de alta parte orice an pierdut va insemna atat costuri mai mari platite de bucuresteni pentru intretinere, cat si indepartarea de tinta de eficienta energetica stabilita de Comisia Europeana.

De aceea, solicit majoritatii parlamentare PSD sa-si clarifice pozitia fata de electorat, explicand de ce nu au sustinut si au blocat alocarea sumelor atat de necesare pentru un proiect cu o sustinere atat de larga din partea bucurestenilor.

Sursa foto: facebook RAZVAN MIRONESCU