Deputatul MARKO ATTILA, URMARIT PENAL pentru ABUZ in SERVICIU in dosarul ALINEI BICA

Deputatul UDMR Marko Attila este urmarit penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fapta savarsita in calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

El este anchetat in dosarul in care a fost retinuta si sefa DIICOT, Alina Bica, referitor la reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren in suprafata de 13,0535 ha, situat in Bucuresti, zona Plumbuita, sector 2.

CITESTE SI: SEFA DIICOT, ALINA BICA, A FOST RETINUTA pentru 24 de ore. CSM a dat aviz pentru arest la domiciliu 

In acelasi dosar a fost retinut si Emil Nutiu, expert evaluator, iar fata de Sergiu Diacomatu, membru al aceleiasi comisii din ANRP, si fata de omul de afaceri Stelian Gheorghe s-a dispus masura controlului judiciar pe toata perioada desfasurarii urmaririi penale.

Anterior, au fost retinuti: seful DIICOT, Alina Bica, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, Lacrimioara Alexandru si Dragos Bogdan, membri ai aceleiasi comisii la data faptelor, in sarcina carora s-a retinut aceeasi infractiune.

“Prin indeplinirea in mod necorespunzator a atributiilor de serviciu de catre membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a fost produs statului roman un prejudiciu in valoare de peste 263,3 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, reprezentand supraevaluarea, concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase”, informeaza DNA.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: realitatea.net