Deputatul Nicolae Mircovici, condamnat la 6 luni de inchisore cu suspendare pentru ca si-a angajat sotia la biroul parlamentar

Deputatul Niculae Mircovici, din partea minoritatii bulgare, a fost gasit vinovat de conflict de interese de instanta suprema pentru ca si-a angajat sotia la biroul sau parlamentar, el fiind condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare, informeaza agentia Mediafax.

Instanta suprema a dispus ca Mircovici sa aiba un termen de incercare de doi ani si sase luni. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.

Deputatul a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme, in martie, si, potrivit rechizitoriului procurorilor, Niculae Mircovici a propus angajarea sotiei sale pe post de referent in cadrul biroului sau parlamentar si a avizat contractul individual de munca al acesteia, pe o perioada determinata, respectiv din ianuarie 2009 pana la sfarsitul mandatului 2008-2012. In baza acestui contract, sotia lui Mircovici a obtinut venituri de 20.387 de lei.

Niculae Mircovici este deputat din partea Uniunii Bulgare din Banat – Romania, in prezent fiind secretar al Camerei Deputatilor.

In noiembrie 2013, Agentia Nationala de Integritate a solicitat Parchetului instantei supreme sa il cerceteze pe Niculae Mircovici pentru conflict de interese, pentru angajarea sotiei sale la Biroul Parlamentar din Circumscriptia electorala nr. 35 Timis.

Deputatul Nicolae Mircovici declara atunci ca sotia sa a lucrat in 2009, timp de un an, la biroul sau parlamentar, pentru ca era in somaj si mai avea un an pana la pensionare anticipata.

“Sotia mea a lucrat in armata si, in urma restructurarilor din 2009, postul respectiv la financiar a fost desfiintat si ea a intrat in somaj. Mai avea un an de zile pana la pensie si a fost angajata la cabinetul meu parlamentar de catre Camera Deputatilor, dupa ce am inteles ca nu exista niciun impediment la aceasta problema”, spunea Mircovici.

Acesta preciza ca sotia sa a lucrat un an la biroul lui parlamentar, dupa care a iesit la pensie.