DEPUTATUL PSD CRISTIAN RIZEA, AUDIAT la DNA

Deputatul PSD CRISTIAN RIZEA s-a prezentat, luni dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) unde va fi audiat de procurori in dosarul in care este inculpat pentru TRAFIC de INFLUENTA si SPALARE de BANI, informeaza televiziunile de stiri.

CRISTIAN RIZEA se afla sub CONTROL JUDICIAR pe CAUTIUNE. Deputatul CRISTIAN RIZEA este audiat, luni dimineata, la DNA in dosarul in care procurorii au cerut Parlamentului sa incuviinteze arestul preventiv in cazul acestuia, insa pe 9 martie plenul Camerei Deputatilor a decis ca nu poate fi arestat, dar a incuviintat retinerea acestuia.

Totodata, procurorii DNA l-au chemat pe 10 martie la sediul DNA, pe parlamentarul CRISTIAN RIZEA pentru a ii aduce la cunostinta faptul ca in sapte zile trebuie sa achite cautiunea in valoare de un milion si jumatate de lei. Potrivit legii, acesta poate contesta masura la instanta suprema.

Parlamentarul este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA, iar potrivit procurorilor CRISTIAN RIZEA ar fi primit suma totala de 300.000 de euro pentru ca, in schimb, sa intervina la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu primaria comunei Chiajna”.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul